G4Media.ro

Rusia ar fi putut pierde până la jumătate din flota operațională de…

sursa foto: Twitter/ NEXTA

Rusia ar fi putut pierde până la jumătate din flota operațională de tancuri în Ucraina (grup de monitorizare)

Cel puțin 1.000 de tancuri rusești au fost distruse în invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, potrivit unui grup de monitorizare a războiului, un număr care, împreună cu tancurile rusești capturate sau abandonate, ar putea reprezenta jumătate din toate tancurile operaționale de care dispunea Moscova la începutul războiului, transmite CNN.

Oryx, un site de informații cu sursă deschisă, a colectat dovezi vizuale ale pierderilor de echipamente militare în Ucraina de la începutul invaziei rusești, în 24 februarie 2022.

Grupul a declarat săptămâna aceasta că a verificat 1.000 de pierderi distincte de tancuri rusești în război. Acesta a precizat că alte 544 de tancuri rusești au fost capturate de forțele ucrainene, 79 avariate și 65 abandonate.

Acest bilanț nu include pierderile pe care Oryx nu a putut să le confirme vizual, a declarat Jakub Janovsky, un analist militar care contribuie la blogul Oryx. El a estimat că bilanțul real ar putea fi mai aproape de 2.000 de tancuri.

„Rusia a început războiul cu aproximativ 3.000 de tancuri operaționale… așa că există o șansă bună ca Rusia să fi pierdut jumătate din tancurile (sale) utilizabile”, a declarat Janovsky.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. De ce jumatate si nu toata flota?

 2. Oryx numara tancurile distruse cf dovezilor vizuale. Numarul lui este minimul la care se aduna celelalte pierderi. La multe inainte, ce sa zic. Rusia se denazifica singura mai inainte de orice :)).

 3. Sunt informatii sigure si eficiente? Multumesc.

  • „ar fi putut”
   tu ce crezi?sunt informatii sigure?

  • Sunt grupuri specializate in identificarea si catalogarea pierderilor de echipament militar. de exemplu pentru avioane, le numara doar pe cele pe care se vede numarul de serie. daca fotografia este de proasta calitate sau a fost distrusa tocmai partea pe care era scris numarul, atunci nu contabilizeaza. La sfarsitul razboiului se va vedea ca de fapt au fost distruse peste 2000, cele 1500 certificate sunt doar o parte.

   Problema Rusiei nu este numarul de tancuri pentru ca aveau peste 6000 inainte de razboi. Problema e ca sunt ca la noi pe vremea lui Ceausescu : sunt ruginite, le lipsesc piese, au fost construite cu defecte din fabrica. De asta se estimeaza ca doar 3000 erau operationale.

 4. O nimica toata, vine Florin si ne explica cum Rusia produce 1452 de tancuri pe Luna si pe Marte!
  Ce model? T2025!

 5. un tanc ruznac distrus trebuie transportat si expus in capitalele tuturor statelor care nu recunosc teritoriile ocupate de teroristii muscali in ucraina….oamenii trebuie sa si aminteasca zilnic cine e si ce face regimu lui putler in tarile vecine…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️

 6. Probabil le-au numărat și pe cele din dotarea armatei ucrainene !

 7. super! hai si cu cealalta jumatate de flota de tancuri. desi cred ca numarul de 3000 de tancuri operationale e mult subestimat.

 8. poi ar fi putut, dar a pierdut in schimb 3 sferturi!

 9. Ruginituri din depozite.

 10. Sunt ruginituri, dar sunt multe. Dai 7-8 jos, dar tot ajung 2-3 la tine. Aici e problema.
  Ca si in Romania: 70% nu voteaza, dar cei 30% fac praf cand voteaza!