G4Media.ro

Rusia anunță ocuparea unui nou sat în estul Ucrainei / Kievul a…

Sursa foto: Știrile Pro TV

Rusia anunță ocuparea unui nou sat în estul Ucrainei / Kievul a declarat vineri că trupele Moscovei „s-au împotmolit” în această zonă şi că avansul lor a fost „oprit”

Rusia a revendicat duminică ocuparea unui nou sat din estul Ucrainei, continuându-şi înaintarea lentă în acest sector al frontului, unde au loc cele mai multe lupte, în ciuda unei alte ofensive ruseşti în nord-est, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Unităţi ale Grupării de trupe Vest au eliberat aşezarea Berestove (…) în urma unor operaţiuni de luptă reuşite”, a transmis Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic.

Această localitate este situată la marginea dintre regiunile Harkov şi Lugansk, la sud-est de oraşul Kupiansk, unul dintre obiectivele ruseşti din acest sector.

Cu o zi înainte, trupele ruse revendicaseră capturarea satului Arhangelske, tot în est.

Rusia câştigă pas cu pas teren în Ucraina de mai multe luni, după ce a reluat iniţiativa odată cu eşecul contraofensivei ucrainene din vara trecută şi capturarea oraşului-fortăreaţă Avdiivka în februarie.

Armata rusă a lansat, de asemenea, o ofensivă în regiunea Harkov din nord-est pe 10 mai, ocupând mai multe localităţi şi determinând Ucraina să trimită întăriri valoroase acolo. Cu toate acestea, Kievul a declarat vineri că trupele Moscovei „s-au împotmolit” în această zonă şi că avansul lor a fost „oprit”.

Trupele ucrainene se confruntă cu o lipsă de soldaţi şi muniţie, din cauza eforturilor insuficiente de mobilizare şi a întârzierilor în livrarea ajutorului occidental.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează