G4Media.ro

Rusia anunță că ar putea vaccina cu Sputnik V aproximativ 20 de…

sursa foto: Russian government website

Rusia anunță că ar putea vaccina cu Sputnik V aproximativ 20 de milioane de persoane doar în primul trimestru al 2021

Rusia intenţionează să vaccineze anti-COVID-19 circa 20 de milioane de persoane în primul trimestru din acest an, a informat sâmbătă vicepremierul rus Tatiana Golikova, transmite EFE.

„Estimăm că, dacă totul decurge fără probleme, vom implica în acest proces circa 20 de milioane de cetăţeni”, a apreciat ea. Până în prezent, „au fost fabricate 7,6 milioane de doze, din care 2,1 milioane au fost trimise regiunilor ruse”, a adăugat ea.

Anterior, şefa Agenţiei ruse pentru Protecţia Consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, a dat asigurări că autorităţile sanitare ruse au pentru acest an capacitatea de a vaccina „60% din populaţie”, fapt calificat drept „o mare realizare”. Totuşi, Popova a avertizat că întreaga campanie de imunizare trebuie organizată în aşa fel încât grosul populaţiei ruse să fie protejat până la toamnă, când numărul cazurilor de îmbolnăviri virale obişnuieşte să crească.

Rusia se află în plină campanie de vaccinare anti-coronavirus cu vaccinul Sputnik V, produs de Centrul Gamaleia, şi – potrivit autorităţilor sanitare – au fost vaccinaţi până în prezent peste un milion şi jumătate de oameni.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Russian government website

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Deci la anul pe vremea asta reusesc sa imunizeze 60-70% din populatie.

  2. rușii doar trebuie să prezinte chiloții :)))

  3. In preajma lui Navalnai exista o doamna oftalmolog, care demasca coruptia fiind somera de cativa ani. La inceputul pandemiei, ea „avea informatii” ca spitalele sunt pline, desi. datorita mostenirii „neproductive” URSS-iste, rusii au de cateva ori mai multe paturi la mia de locuitori comparat cu Lumea Sparanghelului, si nici macar Europa Libera nu ne-a putut arata pensionari coviditi lasati pe podea, ca in Lumea Buna.

    Acum trebuie sa aflam de la „medicul personal” Liubov cum sa interpretam cele de mai sus. Sunt prea putine dozele? Sunt produse in mod neeconomic de catre un oligarh aliat lui Putin? Nu cumva vaccinul rus e apa de ploaie? sau dimpotriva, ni se ascund adevaratele lui efectele? Ne baga Putin cipuri in cur?

    Fara Liubov, nu interpretez nimic din Rusia. Dati pe Europa Libera sa aflam ce are femeia de spus.

  4. Tot ce spune Rusia și China e tot aia cu „rializările” prezentate de Ceașcă

    • pana la urma, au sau nu arme nucleara in Olanda si in Noua Zeelanda? rachetele deveselesti sunt „de aparare”?

  5. Păi nu-i cine știe ce, având în vedere că Rusia are vreo 150 de milioane de locuitori. Dacă mențin ritmul, într-un an abia vaccinează jumate.