G4Media.ro

Rusia amenință populația Lituaniei cu un „impact negativ serios”, după blocarea tranzitului…

Sursa foto: Flickr / Secretary of Defense via Wikimedia Commons

Rusia amenință populația Lituaniei cu un „impact negativ serios”, după blocarea tranzitului mărfurilor către Kaliningrad

Rusia a amenințat cu consecințe care vor avea „un impact negativ serios asupra populației Lituaniei”, în contextul disputei privind restricțiile de tranzit al mărfurilor din statul baltic către enclava rusă Kaliningrad, potrivit The Guardian.

Aflat în vizită la Kaliningrad, unde a condus o reuniune privind securitatea națională, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat:

„Rusia va răspunde cu siguranță la astfel de acțiuni ostile. Măsurile corespunzătoare sunt în curs de elaborare în format interdepartamental și vor fi luate în viitorul apropiat. Consecințele acestora vor avea un impact negativ serios asupra populației din Lituania”.

Agenția rusă de știri RIA Nostovi îl citează spunând că „blocarea de către Lituania, la sugestia țărilor occidentale, încălcând normele și principiile dreptului internațional, a tranzitului prin teritoriul său către regiunea Kaliningrad pentru un grup mare de mărfuri … arată că nu se poate avea încredere nu numai în declarațiile orale ale Occidentului, ci și în cele scrise”.

În același timp în care Patrușev se afla la Kaliningrad, ambasadorul Uniunii Europene în Rusia a fost convocat la Ministerul de Externe de la Moscova.

După întâlnire, Markus Ederer a declarat, potrivit Reuters, că a cerut Rusiei să rezolve problema prin mijloace diplomatice. El a precizat că nu este vorba de o blocadă din partea Lituaniei, întrucât tranzitul de bunuri nesancționate continuă. Lituania susține că nu face decât să împiedice transportul de bunuri pe teritoriul său, în conformitate cu noile sancțiuni ale UE care au intrat în vigoare la sfârșitul săptămânii.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Rusia nu știe să vorbească.

  2. Rusia nu știe să vorbească.

  3. Decât să faceți declarații , luați masurile pe care le considerați oportune .

  4. „nu se poate avea încredere nu numai în declarațiile orale ale Occidentului, ci și în cele scrise”

    Asta venind de la rusnaci. Ba ce inseamna sa n-ai nici rusine, nici creier.

  5. Cand tara de care te iei e o sutime din suprafata tarii tale si mai iti si flexezi muschii, arata ca oricand poate veni unul mai mare sa-ti strice freza… sau poate chiar mai mic.

  6. Eu nu inteleg de unde atata răbdare din partea rușilor cu toti lacheii care si-o cauta…

  7. Au si sărit postacii propagandisti :))))