G4Media.ro

Rusia alunecă în incapacitate de plată după expirarea termenului limită; unii deţinători…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Rusia alunecă în incapacitate de plată după expirarea termenului limită; unii deţinători de obligaţiuni nu au primit dobânzile

Rusia este pe punctul de a intra în prima incapacitate de plată a datoriilor suverane din ultimele decenii, în condiţiile în care unii deţinători de obligaţiuni nu au primit dobânzile datorate până la termenul limită care a expirat luni, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Plăţile respective vizează dobânzi în valoare de 100 de milioane de dolari pentru două emisiuni de obligaţiuni, una denominată în dolari şi cealaltă în euro, care trebuiau plătite de Rusia până la data de 27 mai. Plăţile aveau o perioadă de graţie de 30 de zile, care a expirat duminică.

Ministerul de Finanţe al Rusiei a declarat că a efectuat plăţile către Depozitarul Naţional de Reglementări (NSD), în euro şi dolari, adăugând că şi-a îndeplinit obligaţiile. Cu toate acestea, unii deţinători de obligaţiuni din Taiwan nu şi-au primit banii până luni, susţin sursele citate de Reuters. Pentru mulţi deţinători de obligaţiuni, neprimirea la timp a banilor datoraţi în conturile lor constituie un default. Însă, fără un termen limită exact specificat în prospect, avocaţii spun că Rusia ar putea avea timp până la sfârşitul zilei lucrătoare următoare să plătească deţinătorilor de obligaţiuni.

Moscova se străduieşte să continue plăţile pentru datoria sa externă în valoare de 40 de miliarde de dolari, după ce sancţiunile occidentale impuse după invadarea Ucrainei au scos practic Rusia în afara sistemului financiar mondial şi au făcut activele sale inacceptabile pentru mulţi investitori.

Kremlinul a susţinut în repetate rânduri că nu există motive pentru ca Rusia să intre în incapacitate, dând vina pe sancţiunile internaţionale pentru incapacitatea sa de a rambursa sumele datorate deţinătorilor de obligaţiuni ruseşti, potrivit Agerpres. (Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bun, să fie sărăkie în gubernie.

  • Rusia a platit cei 100 milioane de euro catre EUROBANK banca controlata de UE

   dar aia de la EUROBANK refuza sa plateasca mai departe ca sa forteze intrarea rusiei in incapacitate. Deci nu e o intrare in incapacitate REALA ci una provocata de SUA si UE adica falsa

  • copilas, nu crede nimeni denaturarile tale. numai de astea te tii. du-te la moscova si lasa-ne!
   iar daca iti provoaca cineva incapacitate de plata nu inseamna deloc ca e falsa. confunzi termenii. deh….asa e cand nu ai dat pe la scoala….

 2. Este o minciună în falș! Rusia nu poate intra niciodată in incapacitate de plată! Vor plăti cu Siberia vândută Chinei pe nimic! 😏

 3. Nu am inteles. Nu au platit pentru ca nu au cu ce sau ca nu au cum?

  • Ca sa înțelegi , au ruble și copeici la greu dar s-au cam terminat dolarii și euro.

  • Orice tara traieste din imprumuturi punctuale.
   Cand nu mai ai acces la pietele financiare occidentale esti terminat. Nu mai existi.
   Crezi ca Brazilia o sa accepte plata in ruble pentru zahar? Cred ca nici Cuba nu face asa ceva.

  • stai ca ne vor explica iar trolii ca de fapt nu am inteles noi bine. e pe dos. :)))))))

 4. Va imbatati cu apa de rece.
  40 de miliarde de dolari inseamna nimic.
  Romania are o datorie mai mare.

 5. Cum ar putea o tara care deține bogații nesfârșite sa între în incapacitate de plata?
  În clasamentul datorie raportat la PIB Rusia se afla pe locul 176.Tarile din occident nici nu își pot imagina asa ceva. Ele sunt demult cumpărate.
  Rusia se împrumută astăzi mai ieftin decât România.Rusia nu are nevoie de bani, exporturile Rusiei sunt undeva la 150% fata de anul trecut. Au vândut mai puțin dar la preț dublu.