G4Media.ro

Rusia afirmă că proiectul de acord de pace cu Ucraina „nu este…

Photo by Maxim GUCHEK / BELTA / AFP

Rusia afirmă că proiectul de acord de pace cu Ucraina „nu este pregătit pentru o reuniune la vârf” între Putin și Zelenski

Negociatorul-șef rus Vladimir Medinski a declarat că poziția Rusiei cu privire la Crimeea și Donbas rămâne neschimbată și că discuțiile de pace nu au progresat suficient pentru o întâlnire între președinții celor două țări, potrivit The Guardian.

Comentariile lui Medinski vin după ce un negociator ucrainean, David Arahamia, a declarat sâmbătă că Rusia „a dat un răspuns oficial la toate pozițiile, și anume că acceptă poziția (ucraineană), cu excepția problemei Crimeii (care a fost anexată de Rusia în 2014)”.

Într-o postare de pe Telegram, Medinski a scris: „Proiectul de acord nu este pregătit pentru a fi prezentat la o întâlnire la vârf. Repet din nou și din nou: Poziția Rusiei cu privire la Crimeea și Donbas rămâne ÎNCHISĂ”.

Negociatorul rus a mai spus că discuțiile urmează a se relua luni.

Potrivit negociatorului șef ucrainean, Rusia indicase că proiectul de documente pentru tratatul de pace se află într-un stadiu suficient de avansat pentru a permite consultări directe între liderii celor două națiuni.

În aceste condiții, o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, ar putea avea loc în Turcia.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Mai au câteva tancuri și ceva carne de tun, rusnacii 😂😂😂

  2. puțin 🤔🤔🤜

  3. de ce discutat acordul cu impostorul lensky si nu cu stapanii lui din departamentul de stat?

  4. Tare mi-e c a Zelensky nu prea are cu cine sa se intalneasca, oare mai exista schizofrenicul de putin sau sunt doar trepadusii care tin cu dintii de putere si au ajuns la concluzia ca asta e singura varianta sa nu se rascoale poporul?

  5. Asteapta sa vada daca reusesc sa cucereasca Donbasul si sudul Ucrainei si dupa vor fi pregatiti de „negocieri de pace”. Asteapta sa negocieze pe pozitie de forta rusnacii.