G4Media.ro

Rusia acuză Ucraina că pregăteşte „înscenări” cu civili ucişi de trupele ruse…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Rusia acuză Ucraina că pregăteşte „înscenări” cu civili ucişi de trupele ruse în mai multe oraşe, cu ajutorul centrului de operaţiuni psihologice

Rusia a acuzat marţi autorităţile ucrainene că pregătesc ”înscenări” cu civili ucişi de trupele ruse în mai multe oraşe, după ce descoperirea unor cadavre în oraşul Bucea a provocat indignare pe plan internaţional, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acuzată de occidentali şi de autorităţile ucrainene că a masacrat civili în apropiere de Kiev, armata rusă a dezminţit orice responsabilitate şi consideră că este vorba despre o înscenare care s-ar putea repeta.

”Membri ai centrului 72 ucrainean de operaţiuni psihologice au aranjat, în seara de 4 aprilie, o nouă înscenare filmată cu civili pretins ucişi prin acţiuni violente de către armata rusă în satul Mocciun, la 23 de kilometri nord-vest de Kiev”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

”Evenimente similare sunt în curs de organizare de către serviciile speciale ucrainene la Sumî, Konotop şi în alte oraşe”, a adăugat acesta.

Aceste acuzaţii survin în urma descoperirii a sute de cadavre la Bucea după retragerea forţelor ruse, iar preşedintele american Joe Biden a cerut ca Vladimir Putin să fie judecat pentru crime de război. Localitatea Mocciun se află aproape de Bucea.

Kremlinul a calificat marţi încă o dată drept ”nefondate” acuzaţiile contra Rusiei privind masacrele asupra civililor şi a exprimat îndoieli că Ucraina şi statele occidentale vor face o anchetă ”imparţială”.

Imaginile de la Bucea sunt ”o înscenare bine orchestrată”, ”un fals monstruos”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov. ”Îndemnăm încă o dată comunitatea internaţională: detaşaţi-vă de astfel de percepţii emoţionale şi gândiţi cu capul vostru”, a adăugat Peskov, potrivit Reuters.

Conform versiunii Rusiei, trupele sale au părăsit complet oraşul Bucea pe 30 martie, în ziua următoare primarul acestuia a confirmat că în oraş nu mai erau soldaţi ruşi, fără ca el să spună ceva despre civili ucişi, iar „dovezile crimelor” – imagini cu civili morţi pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropaţi în gropi comune – au apărut abia în a patra zi după retragerea trupelor ruse, când membri ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş.

Ziarul american New York Times a contrazis marţi versiunea Moscovei publicând ceea ce prezintă a fi imagini din satelit datate cu 11 martie şi în care aparent se văd cadavre ale unor civili pe străzi din oraşul Bucea.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. Cum era duma aia cu „radiații psihotronice“ ? :)))))

 2. Oare mujicii n-au auzit de imaginile captate de sateliți înainte de retragerea Glorioasei Armate Roșii ?
  Aha…, Înțeleg…, se face gargară pentru consumul intern…

 3. Uuuu “centrul de operatiuni psihologice”

  E inspirata asta din “C&C: Red Alert. Yuri’s Revenge” ?

  Interesant cata lipsa de imaginatie au personajele care isi vocalizeaza fanteziile autoritaro-homoerotice cu baeti voinici cuceritori ca realitate

 4. Nu uitați!
  Putin a zis că nu va ataca Ucraina.
  Trupele rusești nu au intrat niciodată pe teritoriul Ucrainei.
  Rachetele rusești nu au distrus orașe din Ucraina.
  Nu au omorât oameni nu au răpit nu au violat nu au furat.
  Concluzia finală: Rusia este un stat terorist.
  Nu este nimic de discutat sau de negociat cu teroriștii.

 5. clarrrrr
  de fapt militarii rusi nici nu sunt in ucraina
  de fapt tot ucrainenii au fost si in cecenia si in siria
  tot operatiunile psihologice sunt
  de fapt si mortii sunt tot psihologici, nu exista

  sosoaca si aur-de-la-rusi in curand vor raspandi cum suntem mintiti de catre dicattura medicala

 6. Rușii știu ce crime au comis soldații ruși și unde.

 7. Sint imagini din satelit cu zona Bucha după ocupația rusă de acum multe zile in urmă unde se văd cadavrele pe aceleași străzi si in aceleași locuri neschimbate unde au fost găsite imediat după retragerea rușilor. Este un video cu o femeie ce circula pe trotuar cand este omorâtă de tirurile unui blindat.A fost descoperită in acelasi loc după retragerea rușilor. Apar pe satelit șanțuri facute pe timpul ocupației rușilor cu cadavre de civili intre ei primărița si familia ei ucisi pe timpul ocupației. Apar cadavre civile legate cu bride de mâini ,împușcate, in cladiri si cu urme de tortură .Latrov minte dar cel putin este interesat de rețelele sociale. Celavecii, nu stiu eu…

 8. Vreau dovezi clare, nu vorbe. Cu siguranță rușii au o grămadă de spioni sau informatori în Ucraina și mă întreb cum de nici unul nu i-a filmat pe ucrainieni în timp ce ” înscenau” masacrul.

  • Da-mi s mie link la un film cu cadavrele din Buci. Hai, nu le cer pe toata 400, ma multumesc cu un film cu 40 de cadavre. Sau spionii omniprezenti ai rusilor atotputernici au inghitit aceste filme, si marele masacru e un fake pe model Teatrul de la Mariupol?

  • @ pai ce, tu ai film de la ucrainieni cu cadavrele? – Bai, postac scarbos, vezi ca te repeti cu acelasi text si la alt articol. Ai luat numarul 400 asa, la intamplare, din alta stire, era vorba de alta localitate acolo si era vorba despre disparuti… filmele cu mortii de pe strazile din Bucea sunt peste tot! Nu voiai sa-ti arate si cum dezgroapa mortii din gropile comune? Esti cam pervers…

  • @pai ce, tu ai film de la ucrainieni cu cadavrele? – Tu esti vreun pervers din ala de are fetisuri cu cadavre? Du-te de aici postac de doi bani, esti de-a dreptul sinistru in afirmatii. SI, apropo, vezi ca bagi acelasi text de pe la alte articole, cu alte localitati…

 9. Neah, dacă ăia nu ataca, ăilalți nu avea ce înscena. Deci, nu se pune.

 10. Nu e asa ridicol cum pare, e de o perv.er.sita.te aparte decl.arat.ia.
  Isi pregatesc terenul pentru mani.pu.larea opiniei publice atat intern cat si in statele care ii mai sustin gen China, India.
  Rusii stiu deja ca au facut lucruri similare si mai rele in zonele ocupate, mai ales pe unde au fost cecenii implicati.

  • E de-ajuns sa citesti comentariile de pe-aici ca sa vezi ca sunt ceva zevzeci spalati pe creieri pe-aici.

 11. Deci rusii se stiu cu musca pe caciula si au luat-o inainte cu declaratiile. Probabil ca si la Mocciun si in localitatile enumerate se va gasi aceeasi nenorocire.