G4Media.ro

Rusia a introdus pe lista sancțiunilor alte 54 de persoane, între care…

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia a introdus pe lista sancțiunilor alte 54 de persoane, între care procurorul Curții Penale de la Haga, care a emis mandat de arestare pentru Putin/ Pe listă și miniștri sau jurnaliști britanici

Rusia a anunţat vineri sancţionarea procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, care a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin la jumătatea lunii martie, precum şi a unor miniştri şi jurnalişti britanici, transmite AFP, citată de Agerpres.ro.

Într-un comunicat, ministerul rus de Externe a justificat aceste noi sancţiuni prin „sprijinul militar de neclintit al Londrei” pentru Kiev şi „punerea în aplicare agresivă (…) a unei politici antiruseşti ostile”, după aproape un an şi jumătate de conflict în Ucraina.

În total, 54 de persoane au fost adăugate pe lista de sancţiuni a Rusiei care îi vizează pe britanici, a precizat diplomaţia rusă.

Procurorul CPI Karim Khan se află în vizorul Moscovei de când a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, la jumătatea lunii martie, acuzându-l pe preşedintele rus de crime de război pentru „deportarea ilegală” a mii de copii ucraineni în cadrul conflictului dintre Moscova şi Kiev. Moscova respinge aceste acuzaţii.

La mijlocul lunii mai, ministerul rus de Interne l-a plasat pe lista persoanelor căutate de Rusia.

Printre alte persoane vizate de aceste noi sancţiuni se numără „secretarul de stat britanic pentru cultură, media şi sport, Lucy Fraser, care face lobby activ pentru izolarea sportivă internaţională a Rusiei, şi ministrul adjunct britanic al apărării Annabel Goldie, care este responsabilă de livrarea de arme către Ucraina”, se precizează în comunicat.

De asemenea, sunt sancţionaţi jurnalişti britanici de la BBC, The Guardian şi Daily Telegraph, acuzaţi de Moscova că sunt „implicaţi” în „difuzarea de informaţii false” despre Rusia.

De la izbucnirea conflictului din Ucraina, în februarie 2022, Londra este unul dintre principalii susţinători financiari şi militari ai Kievului, o poziţie denunţată puternic de Moscova, cu care relaţiile sunt foarte tensionate.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...