G4Media.ro

Rusia a efectuat marți „cel mai mare număr de lovituri” din prima…

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Rusia a efectuat marți „cel mai mare număr de lovituri” din prima săptămână de război (Ministerul britanic al Apărării)

Barajul de rachete care a lovit marți Ucraina este probabil cel mai mare număr de lovituri pe care Rusia le-a efectuat într-o singură zi din prima săptămână de la invazia sa, a declarat Ministerul britanic al Apărării, citat de The Guardian.

„Munițiile au fost lansate din aer, de pe mare și de pe platforme terestre. Deși o mare parte din rachete au fost interceptate cu succes, Ucraina se confruntă cu o scădere semnificativă a energiei disponibile din rețeaua sa națională. Acest lucru va avea un impact asupra accesului civililor la comunicații, încălzire și alimentare cu apă.

Continuarea loviturilor la această scară se bazează în mare măsură pe rezervele de rachete de croazieră convenționale ale Rusiei, deoarece degradarea infrastructurii naționale ucrainene a devenit un element-cheie al abordării strategice a Rusiei în această campanie”, arată ministerul britanic al Apărării.

Loviturile cu rachete au vizat instalațiile ucrainene de producție a gazelor (premierul ucrainean)

Atacurile cu rachete rusești efectuate joi au vizat instalații de producție de gaze și o uzină de rachete, a declarat premierul ucrainean Denis Șmihal, citat de agenția de presă Interfax Uktraine, preluată de Sky News.

„Rachetele zboară deasupra Kievului în acest moment. Acum ne bombardează (instalațiile) de producție de gaz, ne bombardează întreprinderile din Nipru și Yuzhmash (fabrica de rachete)”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe.

Tot joi, orașul portuar sudic Odesa a fost lovit de rachete.

Adjunctul șefului biroului prezidențial al Ucrainei, Kirilo Timoșenko, a declarat că au avut loc mai multe explozii în orașul central Nipru, unde două obiecte de infrastructură au fost avariate și cel puțin o persoană a fost rănită.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Britanicii au uitat sa mentioneze in acest comunicat si ca stocul de rachete al rușilor este pe terminate.