G4Media.ro

Rusia a decis să-şi optimizeze numărul personalului său diplomatic în Ucraina

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Rusia a decis să-şi optimizeze numărul personalului său diplomatic în Ucraina

De teama provocărilor Kievului sau a unor țări terțe, Rusia anunță că a decis să-şi optimizeze numărul personalului său diplomatic în Ucraina, relatează Agerpres, conform Reuters.

„De teama unor posibile provocări din partea regimului de la Kiev sau a unor ţări terţe, am decis o anumită optimizare a personalului reprezentanţelor ruse în Ucraina”, a transmis purtătătorul de cuvânt al Ministerului de Externe,Maria Zaharova într-un comunicat.

Zaharova a transmis acest răspuns în contextul în care presa a adresat întrebări cu privire la reducerea prezenţei pe teritoriul  Ucrainei.

„Având în vedere influenţa semnificativă pe care Washingtonul şi Londra o au asupra Kievului (…), concluzionăm că colegii noştri americani şi britanici sunt aparent la curent cu anumite acţiuni care se pregătesc în Ucraina susceptibile să complice considerabil situaţia în domeniul securităţii”, a adăugat Maria Zaharova.

Maria Zaharova nu a spus dacă aceasta înseamnă o reducere a numărului de personal, dar a precizat că ambasada şi consulatele din Ucraina continuă să-şi îndeplinească funcţiile cheie.

Multe ambasade occidentale au întreprins măsuri similare, unele ţări precum Statele Unite, Canada şi Australia cerând cetăţenilor lor să părăsească Ucraina cât mai curând posibil.

Statele Unite au avertizat vineri cu privire la o posibilă iminentă invazie rusă a Ucrainei. Remarci descrise drept „isterie” de către Moscova, în timp ce Kievul face apel la „calm”.

Sursa foto: Twitter / MFA Russia/Maria Zaharova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Păcat că bate câmpii cu grație, săracă de ea!

 2. Bate apa , bate-o in piuă. A bate apa-n piuă ce ție cu folclorul asta rusesc când ii taie SUA si EU macaroana.

 3. S-a gasit si Kiev-ul sa provoace cand are armata rusa la granita in 3 directii.

 4. Imi aduc aminte de juna aceasta. Era o vreme cand tatal ei era seful rezidentei rusesti pe China.
  Ce vremuri…
  Trageau chinezii niste suturi in cur „diplomatilor” rusi, o frumusete, pentru niste incidente la granita. Mai in gluma, mai in serios, printre diplomati, circula un banc pe vremea aceea ca rusii, la fiecare sut in cur, inaltau comunismul atit de sus, de vedeau Marele Zid din confortul propriei ambasade.
  In fine, tatal era de neam prost, fica-sa cam la fel, rasfata-ta si cam cocota de mica. In mod ciudat maica-sa era piinea lui Dumnezeu, specialista in literatura parca, dar nici memoria mea nu mai este ce era. Acum a ajuns mare vorbitoare la ministerul de externe, in fapt era la un moment dat amanta lui Lavrov. Se spune ca, intr-un context complicat, Psaki i-a tras-o in public, pe tipicul american, facand-o, in putine cuvinte, capra ieftina si proasta. Evident termenii erau altii dar mesajul a fost corect receptionat. De atunci”pretenia” dintre cele doua.
  Restul fum…

 5. Cand auzi sau citesti ca „de teama unor posibile provocări din partea …” nu stii daca sa razi sau sa fugi. Provocatea este un tipic comunist. Run,rabbit,run.