G4Media.ro

Rugby: Un bărbat a fost condamnat în Australia pentru că a hărţuit…

Facebook, Georgia Rugby

Rugby: Un bărbat a fost condamnat în Australia pentru că a hărţuit online un arbitru care a oficiat la Cupa Mondială din 2023

Un tânăr acuzat că a hărţuit online un arbitru de la Cupa Mondială de rugby din 2023 şi pe familia acestuia a fost condamnat în Australia, după ce a pledat vinovat în ceea ce directorul executiv al World Rugby, Alan Gilpin, a salutat drept o „hotărâre de referinţă”, denunţând un „comportament total inacceptabil”, informează France Presse citată de News.ro.

Tânărul în vârstă de 22 de ani, născut în Noua Zeelandă, a fost sancţionat cu o amendă de 1.000 de dolari australieni (aproximativ 600 de euro) şi i s-a ordonat să aibă un comportament adecvat, o particularitate a sistemului judiciar australian care obligă infractorii condamnaţi să respecte anumite obligaţii, potrivit presei locale.

Potrivit unei declaraţii emise de World Rugby, acestea au fost primele procese pentru hărţuire cibernetică de la începutul competiţiei.

„În timpul turneului mondial din Franţa de anul trecut, un arbitru video (TMO) şi soţia sa au fost ţinta unor mesaje ameninţătoare şi abuzive pe Facebook”, a precizat în comunicatul său organismul de conducere al World Rugby.

Englezul Tom Foley, care s-a ocupat de arbitrajul video al finalei Cupei Mondiale de rugby, câştigată de Africa de Sud în detrimentul Noii Zeelande, a decis să îşi încheie cariera internaţională la finalul competiţiei. El dezvăluise că a primit ameninţări, inclusiv cu moartea, după finală.

„Mulţumită programului de combatere a abuzurilor online al World Rugby (…), un individ a fost identificat şi localizat în Australia. Problema a fost transmisă autorităţilor australiene pentru urmărire penală”, a continuat World Rugby.

Autorul a fost găsit vinovat de utilizarea serviciilor de comunicare online în scopul ameninţării şi hărţuirii. Ca răspuns, World Rugby ia în considerare luarea de măsuri pentru a-i interzice acestui individ să cumpere bilete pentru viitoarele evenimente organizate de organizaţie, conchide organismul, care adaugă că alte cazuri similare sunt „în curs de desfăşurare în cinci jurisdicţii”.

„Abuzul online este detestabil şi toxic şi, din păcate, este ceva obişnuit pentru mulţi sportivi şi personalităţi publice. Sperăm că acest lucru trimite un mesaj puternic trolilor online că un astfel de comportament este total inacceptabil şi că (lumea) sportivă şi autorităţile sunt hotărâte să ia măsuri”, a declarat Alan Gilpin, citat în comunicat.

Arbitrul Wayne Barnes a fost, de asemenea, victima hărţuirii cibernetice după ce a oficiat în finala Cupei Mondiale din 2023, câştigată de Africa de Sud cu 12-11 în faţa Noii Zeelande.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...