G4Media.ro

Rudy Giuliani, suspendat de Curtea Supremă a statului New York, unde nu…

Rudy Giuliani, suspendat de Curtea Supremă a statului New York, unde nu va mai putea să practice dreptul, până la noi dispoziţii

Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump şi fost primar al oraşului New York, a fost suspendat de Curtea Supremă a statului New York, unde nu va mai putea să practice dreptul, până la noi dispoziţii, pentru că a făcut o serie de declaraţii mincinoase în vederea favorizării realegerii fostului preşedinte american, relatează AFP şi DPA.

Documentele de la dosar nu precizează cine a sesizat Comisia de reclamaţii a avocaţilor (Attorney Grievance Committee), aflată la originea procedurii, dar conform New York Times ar fi vorba de zeci de avocaţi newyorkezi de prim-plan.

După scrutinul prezidenţial american de la 3 noiembrie 2020, Rudy Giuliani a devenit simbolul luptei lui Donald Trump de a obţine invalidarea, fără a putea aduce probe tangibile, a rezultatelor alegerilor, care l-au dat învingător pe adversarul său Joe Biden.

Fostul primar al New Yorkului din perioada 1994-2001, în prezent în vârstă de 77 de ani, a pledat, fără succes, în faţa justiţiei din mai multe state cheie pentru a obţine anularea scrutinului.

Comisia a reamintit că avocatul a lăsat de înţeles, în faţa unui tribunal din Pennsylvania, că alegerile au fost fraudate, deşi nu sesizase această instanţă decât asupra unor chestiuni tehnice.

El a fost de asemenea acuzat că a afirmat că mii de buletine de vot legate de persoane decedate au fost numărate în Pennsylvania, o acuzaţie niciodată confirmată.

Comisia a invocat de asemenea acuzaţii avansate de Giuliani despre alegerile din Georgia şi Arizona.

„Nu putem decât să subliniem gravitatea faptelor” lui Rudy Giuliani, a scris Curtea într-o decizie anunţată joi. „Această ţară este devastată de atacuri care vizează legitimitatea alegerilor din 2020 şi a preşedintelui nostru actual, Joseph R. Biden”, au continuat cei cinci magistrat care o compun.

„Declaraţiile mincinoase urmăresc erodarea încrederii în alegerile noastre şi în guvern în general”, se arată în decizie. Când ele aparţin unui avocat, „afectează reputaţia întregii profesii”.

Curtea a invocat de asemenea evenimentele de la 6 ianuarie, când protestatari, majoritatea susţinători ai lui Donald Trump, au invadat Capitoliul, la Washington. În opinia magistraţilor, ele arată „amploarea daunelor care pot apărea atunci când publicul este păcălit de false informaţii despre alegeri”, relatează Agerpres.

Sursa foto: caputra youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Cum!? Nu se poate, d-l Giuliani e o personalitate cu greutate, chiar și Daddy a sărit cu banu’ când a fost nevoie, ca să nu mai vorbim de oligarhii din jurul Piticului Crăcănat…!!

  • Hai tanti/nenea Scara lasa-ne cu minciunile astea, lansate de propaganda comunista a democratilor. S-a dus naiba democratia in America. Cat despre libertatea presei si a opiniei, sunt istorie. Curtea suprema a statului New York, numita de democrati ! Hi, hi, hi

  • Tucker Drops FBI Bombshell:

   Jan. 6 Organizers ‘Were Almost Certainly Working for the FBI’

   “But, strangely, some of the key people who participated on Jan. 6 have not been charged. Look at the documents.

   The government calls those people ‘unindicted co-conspirators.’

   What does that mean?

   “Well, it means that in potentially every single case, they were FBI operatives.”

   His argument stems from those pesky individuals identified only as Person Two and Person Three, both unindicted co-conspirators in the Jan. 6 Capitol incursion.

   “According to those documents,” Carlson said,

   “Person Two stayed in the same hotel room as a man called Thomas Caldwell — an ‘insurrectionist,’ a man alleged to be a member of the group the Oath Keepers.

   Person Two also ‘stormed the barricades’ at the Capitol on Jan. 6 alongside Thomas Caldwell.

   “But wait. Here’s the interesting thing.

   Person Two and Person Three were organizers of the riot.

   The government knows who they are, but the government has not charged them.

   “Why is that? You know why. They were almost certainly working for the FBI. So FBI operatives were organizing the attack on the Capitol on Jan. 6, according to government documents. And those two are not alone.”

   Overall, Revolver.news analyzed the indictments and found “upwards of 20 unindicted co-conspirators in the Oath Keeper indictments, all playing various roles in the conspiracy, who have not been charged for virtually the exact same activities — and in some cases much, much more severe activities — as those named alongside them in indictments.”

   http://w-j[.]co/s/27ae5

  • Rudarel a fost la Bucuresti pentru Puiu Popoviciu. Iar Puiul e pedelist basau.

   „Desi in declaratia de avere nu are consemnate imobile, terenuri sau conturi bancare, in 2009, numele lui Luican apare ca sponsor al PDL cu 80.000 de lei. Luican a fost acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu dupa ce a avizat trecerea din domeniul public in cel privat al terenului din Baneasa, teren care a ajuns apoi la Puiu Popoviciu.”

   Asta e efectul voluntariatului dorit de conducerea USR. Daca nu platesti, imaginea publica iti ramane pe mana unor propagandisti amatori. Ganditi-va si altfel, din perspectiva lui Barna: nu ar fi mai bine sa mai taie din fondurile de savarina ale Purcicii?

 2. Nu vreau sa fiu rau dar de ce ne ar interesa asta? Am rezolvat coruptia din Ro? Noi pt us nu existam

  • Mercenarul Giuliani a uzurpat puterea de stat in Romania si instaurat mafia in varful statului. Diversionistul Zuckerman nu e strain de reteaua cauza.

 3. New York…a den of vipers.

  • Bigdumbass… un prostalau cu diploma.

  • Se pare ca i se trange de la faltul ca a vorbit despre furaciunile si lipsa de legitimitate a alegerilor din mai multe state in alegerile la prezidentiale de acum cateva luni.

 4. Să sperăm că cineva va deschide ochii și se va interesa mai de aproape de implicarea lui Rudy în frânarea/stoparea acțiunilor anticoprupție pe care fostul ambasador SUA în România Adrian Zuckerman intenționase să le facă.

 5. Giuliani face partea din gruparea mafiota implicata in linsajul sefei DNA si distrugerea statului de drept in Romania.

 6. „serie de declaratii mincinoase”

  Nu asta fac avocatii?