G4Media.ro

Roverul Curiosity a împlinit opt ani de când se află pe Marte/…

Roverul Curiosity a împlinit opt ani de când se află pe Marte/ A parcurs peste 23 de kilometri, a excavat 26 de mostre de rocă şi 6 mostre de sol

Roverul Curiosity, aparţinând NASA, a asolizat pe Marte în urmă cu opt ani, la data de 5 august 2012, şi peste câteva luni va mai avea „un coleg” de explorare, roverul Perseverance, lansat de NASA la 30 iulie 2020.

Curiosity a trecut prin multe pe Marte din momentul în care roţile sale au atins bazinul Craterului Gale, cu diametrul de 154 de kilometri. Misiunea sa este de a studia dacă pe Marte a existat apă, substanţe organice şi surse de energie care ar fi putut să facă posibilă apariţia vieţii microbiene în urmă cu miliarde de ani.

De la asolizare, roverul a parcurs peste 23 de kilometri pe Marte, a excavat 26 de mostre de rocă şi 6 mostre de sol şi le-a oferit oamenilor de ştiinţă date care au confirmat ipoteza că în urmă cu miliarde de ani Marte era o planetă primitoare pentru viaţă.

În plus, studierea compoziţiei rocilor şi solului marţian îi ajută pe cercetători să reconstituie modul în care a evoluat atmosfera Planetei Roşii de-a lungul timpului, pierzându-şi cursurile de apă şi lacurile până a devenit deşertul rece şi steril din prezent.

Roverul Curiosity şi-a făcut acest selfie la 15 iunie 201.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pai cum o sa trimita mostrele de roca catre pamant ?
  Rezultatele vor fi clar distorsionate ..

 2. „Roverul Curiosity şi-a făcut acest selfie la 15 iunie 201.”
  Aha…mult dupa ce s-au caftit romanii cu dacii..era deja liniste.

 3. Roverul Curiosity a muncit mai mult decât parlamentul României.

 4. Cred ca si CFR-ul a parcurs o distanta mai mare in 8 ani…

 5. Generatorul ii va mai asigura electricitate pana in 2025.

 6. First America! Clar, nu? Gura, să nu vă aud!

 7. Dacă îl trimiteau în România să construiască autostrăzi tot cam 23 km făcea de banii ăia, dar erau mai câștigați că lua și 3 mostre de Guano.