G4Media.ro

ROSurse.ro: Platforma digitală creată de voluntari, care reunește spitalele și producătorii de…

ROSurse.ro: Platforma digitală creată de voluntari, care reunește spitalele și producătorii de echipamente medicale din România

Un grup de voluntari au creat platforma digitală ROSurse.ro, pentru a reuni spitalele, producătorii și furnizorii de echipamente medicale și de protecție din România și orice alte forme juridice care pot contribui la acoperirea nevoilor din unitățile medicale, astfel încât să faciliteze contactul dintre acestea.

Proiectul este susținut de o echipă de voluntari din diverse domenii de activitate care fac eforturi pentru a centraliza în cadrul platformei atât furnizori de materie primă sau materiale specifice, cât și producători și beneficiari finali, fie aceștia cadre medicale sau spitale.

ROSurse.ro devine funcțională începând de vineri.

Victor Fercea, unul dintre inițiatorii proiectului, a povestit pentru G4Media.ro cum a fost realizat și ce care este scopul acestuia:

Proiectul a pornit cu patru prieteni, de la o ideea care ne-a venit acum o săptămână. Astfel de contacte între furnizori sau producători și spitale se desfășurau deja pe rețelele de socializare, dar în diverse grupuri mici. În acest fel, nefiind centralizate, informațiile se pierdeau.

Câți voluntari lucrează la acest proiect?

Nucleul este în Timișoara. Am pornit de la un grup de patru persoane și acum suntem 20-30 de voluntari din Timișoara, Iași, București, pe diverse domenii: conținut, IT, juridic, finanțare.

Cine se poate înscrie pe ROSurse.ro?

Se pot înscrie toți cei care au o formă juridică și produc sau sunt furnizori de echipamente medicale și de protecție. De asemenea, se vor înscrie spitalele. Aici noi vom oferi asistență, cel puțin o perioadă, care vor actualiza zilnic nevoile de materiale, iar producătorii vor primi de la spitale standardele de care au nevoie.

Până acum ați luat legătura cu spitalele?

Noi am luat legătura cu spitalele din Timișoara, Reșița, Caransebeș și am mai găsit o altă platformă care a centralizat necesarul spitalelor.

Autoritățile s-au implicat în vreun fel?

Am găsit o altă platformă pentru necesarul din spitale, pentru că, din păcate, informațiile nu sunt publice. Ar fi foarte bine ca Guvernul să facă o astfel de centralizare și să publice informațiile, pentru a fi din surse oficiale, astfel încât donațiile și produsele să meargă acolo unde este nevoie și să nu se concentreze doar pe unele spitale. Nevoile ar trebui centralizate și să existe o coordonare, astfel încât materialele să meargă în primul rând la cei care au nevoie în momentul respectiv.

Proiectul se va dezvolta în continuare?

Platforma va avea în curând și o secțiune video, cu informații de la medici, adică din sursă autorizată, către populație.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Foto: captură ROSurse.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Initiativa trebuia sa apartina guvernului. Ei insa sunt ocupati cu declaratii la TV despre cat de bine gereaza criza. Felicitari, oameni buni si succes!!!!! Mai multi romani ar trebui sa ia exemplu.

  2. E impresionant cate a facut societatea civila pentru spitale in ultimul timp, felicitări.