G4Media.ro

Rosturile de la Podul Grant, asfaltate de muncitori. Primăria susține că e…

Foto: PMB

Rosturile de la Podul Grant, asfaltate de muncitori. Primăria susține că e o lucrare provizorie, experții avertizează că vor apărea fisuri și crăpături

Primăria Capitalei a postat joi seara pe pagina de Facebook imagini cu lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant care au stârnit revolta internauților. În fotografiile publicate cu scopul de a prezenta evoluția lucrărilor se poate vedea cum o echipă de muncitori acoperă cu asfalt rosturile de dilatație ale podului, care există tocmai pentru a permite dilatarea sau contracția podului sub efectul temperaturii. Primăria se apără: “este vorba de lucrări provizorii, care au fost executate în regim de urgență, pentru siguranța în trafic a șoferilor care tranzitau zona”.

Muncitorii Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București au stârnit revolta Internetului după ce primăria a publicat mai multe imagini de la lucrările de consolidare ale Podului Grant începute în urmă cu doar 11 zile și a căror valoare se ridică la circa 52,2 milioane lei.

 

Într-una din fotografii se poate vedea cum aceștia pun asfalt peste rosturile de dilatație ale podului.

Printre cei care au sancționat imediat imaginile s-a aflat fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

“De la cei care pun bitum, la dirigintele de șantier, la cel care a făcut fotografia, la Gabriela Firea când a dat share… oare niciunul nu știe ce e chestia aia argintie acolo, nu s-a întrebat niciunul de ce e de-a latul podului și străpunge și lateralele? Niciunul???”, scrie acesta pe Facebook.

Reacția Primăriei nu a întârziat să apară. Într-un punct de vedere trimis presei Primăria spune că în zona respectivă este vorba de o lucrare provizorie necesară pentru siguranța traficului și că în altă zonă rostul de dilatație este refăcut ca la carte, atașând în acest sens și câteva fotografii.

“Având în vedere că circulația rutieră nu a fost întreruptă pe breteaua care apare în fotografii și pentru că rosturile de dilatație erau rupte în totalitate în acea zona, pentru prevenirea accidentelor, echipa de muncitori care lucrează la consolidarea podului a astupat gropile provizoriu, cu mixtură stocabilă. Subliniem faptul că este vorba de lucrări provizorii, care au fost executate în regim de urgență, pentru siguranța în trafic a șoferilor care tranzitau zona’, scrie documentul trimis presei.

Pentru a afla cât de eficiente sunt lucrările provizorii făcute de angajații de la Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, i-am adresat o întrebare conf. univ. dr. ing. Ionuț Răcănel, de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

“Eu am luat legătura cu proiectantul lucrării și acesta mi-a spus că soluția aplicată este doar temporară fiindcă soluția prevazută în proiect, de schimbare a rosturilor degradate, nu poate fi aplicată acum din lipsa fondurilor. Soluția de aplicare a asfaltului oferă numai un nivel parțial și temporar de protecție, întrucât rostul rămânând funcțional, adică nefiind blocat, vor apărea fisuri și ulterior crăpături, care vor anula practic nivelul de protecție dorit. Această soluție temporară nu exclude soluția de înlocuire a rosturilor dată în proiect”, a declarat acesta pentru G4Media.ro.

Lucrările la Podul Grant începute pe 8 aprilie ar trebui să fie gata în doi ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Da, sigur. Asta e gargară. Munciți băieți, asfaltați acolo rosturile care nu-și au rostul, așa cum a rostit Firea ca este firesc! Ciocu mic și joc de glezne

 2. totul pentru infractori si cleintela. nimic pentru tara

 3. Sunt provizorii.. siiigur…. provizoriu…adica pana se erodeaza si apoi punem altul, nu?
  La fel de provizorii ca ipsosul care e pus de un an pe stalpii aia degradati pana la armatura de la podul Constanta… De aia ati mai auzit ceva?
  Trec de 2 ori pe zi pe sub podul ala…in caz ca imi care vreun tren cu pod cu tot peste masina.. va urez de pe acum PUIEMSD! si va astept dincolo. Sper sa luati liftul in jos!

  • Să-ți dau un indiciu. Provizoriu au spus ca este și acel FSN in ’90…ca doar asigura tranziția, organizează alegerile si se retrage. dar ce sa vezi, a participat si ca prin minune le-a si câștigat. 30 de ani mai târziu, încă ne zbatem in sărăcie, între Rusia si Europa.. Ah, și trădarea zice ca s-a prescris. Acum sunt curați

  • Excelenta remarca despre FSN și PSD-PCR, în alta ordine de idei, dacă provizoratul asta continuă se dovedește clar că suntem cel mai slăbănog popor est-european pentru că am plecat cu niste avantaje certe in 90 și nu am progresat deloc (resurse minerale, resurse umane, resurse agricole, poziție geostrategica, ieșire la mare, etc)