G4Media.ro

Romprest, precizări după scandalul gunoiului din Sectorul 1: Mulțumim public tuturor operatorilor…

sursa foto: Romprest

Romprest, precizări după scandalul gunoiului din Sectorul 1: Mulțumim public tuturor operatorilor care au refuzat să fie atrași în acțiunile primarului

Compania Romprest a transmis, printr-un comunicat de presă publicat duminică, faptul că prețurile practicate de firmă diferă de la un tip de deșeu la altul și în funcție de modul în care acesta este prelucrat după ce este aruncat la gunoi:

  • ”Ceea ce putem să clarificam pentru cei interesați este că, funcție de compoziția deșeurilor colectate, respectiv procentul din fiecare tip de deșeu pe care îl conțin (e.g. deseuri din construcții, deșeuri vegetale, etc.), care se determină după predarea la stațiile de sortare, tarifele sortatorilor se adună în mod diferențiat, în sensul că unele deșeuri se sortează, altele se supun tratării, altele se elimina prin depozitare direct”, transmite Romprest.

Romprest, care a avut contract timp de 13 ani cu Primăria Sectorului 1, a mai adăugat faptul că stă la ”dispoziția tuturor celor interesați” cu privire la documentele aferente contractului cu administrația publică locală, dar și cu informațiile necesare pentru ca ”toți vectorii de opinie din societatea civilă să se poată informa corect și obiectiv”:

  •  ”Așa după cum am afirmat în repetate rânduri și după cum am și demonstrat, stăm la dispoziția tuturor celor interesați cu documente ale contractului și cu toate informațiile necesare pentru că toate autoritățile, instituțiile și organele abilitate, precum și toți vectorii de opinie din societatea civilă să se poată informa corect și obiectiv”, a mai transmis compania.

Comunicatul integral al Romprest

Compania Romprest Service SA multumeste public tuturor operatorilor de salubritate, competitori in piata serviciilor publice de profil, care au manifestat o conduita profesionala si morala ireprosabila si au refuzat sa fie atrasi in actiunile Primarului Sectorului 1 prin care se aduc grave prejudicii activitatii si imaginii Romprest si, mai ales, interesului public general.

In ceea ce priveste tarifele practicate de Romprest in executarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubritate in Sectorul 1, pentru o corecta informare a celor interesati si pentru a fi evitata utilizarea in mass-media a unor formulari ambigue de genul „Romprest declara ca tariful este (…)”, am pus la dispozitia opiniei publice, intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al companiei, romprest.eu, inca din data de 7 iunie 2021 (Drept la replica cu privire la postarea publicata pe site-ul Primariei Sector 1 in data de 07.06.2021), facturile si Centralizatoarele anexa emise pentru activitatile de Salubrizare stradala (facturi care NU au fost achitate pentru servicii prestate si confirmate cu Bun de plata, in perioada 1 iulie 2020-15 octombrie 2020, si a caror executare silita a fost incuviintata in instanta). Aceste centralizatoare contin tarifele pentru activitatile si operatiunile serviciului aflate in vigoare la aceasta data. Mentionam ca tarifele pentru activitatile de salubrizare stradala si colectare separata si transport separat deseuri ale Romprest au fost aprobate prin Hotarare a Consiliului Local al Sectorului 1.

In ceea ce priveste tarifele practicate de catre operatorii agreati de catre autoritate pentru prestarea activitatilor de sortare/tratare si depozitare (n.r. la data prezentei nu exista contract valabil pentru activitatea de eliminare prin depozitare, Iridex nu mai are contract pe Sectorul 1) sunt platite de catre autoritate direct catre sortatori, implicit agreate, desi acestia se afla in contract cu Romprest.

Nu avem cunostinta in baza caror contracte vor fi decontate activitatile de sortare/tratare/depozitare aferente cantitatilor de deseuri care vor fi colectate si transportate de catre prestatorul angajat pe perioada starii de alerta, si nici nu cunoastem care este obiectul contractului incheiat de catre acesta si nici autoritatea contractanta.

Ceea ce putem sa clarificam pentru cei interesati este ca, functie de compozitia deseurilor colectate, respectiv procentul din fiecare tip de deseu pe care il contin (e.g. deseuri din constructii, deseuri vegetale, etc.), care se determina dupa predarea la statiile de sortare, tarifele sortatorilor se aduna in mod diferentiat, in sensul ca unele deseuri se sorteaza, altele se supun tratarii, altele se elimina prin depozitare direct.

Avand in vedere faptul ca acest contract se deruleaza de catre Romprest de 13 ani, in toate lunile anului (si iarna cand se arunca brazii de Craciun si vara cand se arunca cojile de pepeni si deseurile din constructii), datele pe care Romprest le poate furniza, pe baza raportarilor transmise lunar, trimestrial si anual autoritatilor locale si de mediu, sunt cifre statistice.

Pe baza acestor date statistice (in baza raportarilor intocmite vreme de 13 ani), se pot determina cantitati/densitati medii anuale si, in consecinta, tarife compuse (colectare + transport + sortare/ tratare/ depozitare) medii rezultate conform compozitiei deseurilor.

Asa dupa cum am afirmat in repetate randuri si dupa cum am si demonstrat, stam la dispozitia tuturor celor interesati cu documente ale contractului si cu toate informatiile necesare pentru ca toate autoritatile, institutiile si organele abilitate, precum si toti vectorii de opinie din societatea civila sa se poata informa corect si obiectiv.

sursa foto: Romprest

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

31 comentarii

  1. Multumim pentru servicii! Luna asta stati pe tusa! Va cautam noi!

  2. Pot să trimit CV-ul la voi? Nu-mi mai ajung rublele.

    • F. m-ții m-tii de clonă împuțită cu tot clubul vostru de waxeri pluseristo-leghebetiști! Tu, muicoanao, tinuța, ierbicidatu, v, V, fitti, ….

    • Am scris ceva ca să vedeți că sunt exact ceea ce trebuie pentru voi. Trimit, da?

  3. Au tupeu cei de la Romprest, prietenii PNL si PSD!
    Multe diamante, conturi grase si vile au aparut din gunoaiele S1, mai ales de pe urma contractului pe 25 de ani dat la preturi nesimtite, cei de USL stiu cel mai bine.
    Contractul pe o luna facut cu noua firma, de 12.000 de euro, nici cat un doamant al lui Tudorache nu valoreaza! 🙂

    • Corect, sec și la obiect comentariul.

    • Sec, așa ca tine! Ca să nu scriu „ca capul tău”, că ar fi mai aproape de adevăr. Deși emani dejecții!

    • un calcul simplu…sectorul 1 generaza peste 3000 de tone de gunoi pe luna, cum dracu a fost rezolvata problema cu 12900 euro, adica pretul pt 100 de tone?….firma asta colecteaza deseuri abandonate de locuitori pe te miri unde? nu, ei colecteaza fix 100 de tone si gata…la ghenele blocurilor, la firme, cosurile de gunoi stradale tot Romprestul le va ridica…asa ca totul e o mare facatura de PR….pentru aia care nu trec prin S1…..o comparatie de sezon, daca ridici un PET de pe jos, la plaja, nu inseamna ca e curat, mai sunt cateva sute….asa e si cu 100 de tone ale primaritei….vine firma, igiienizeaza zona din contract si pleaca…intr-o saptamana gunoiul e la loc

  4. In Romania se fura anual sume inimaginabile, in cardasie cu statul roman. Dar poporul tot voteaza PNL si PSD, adica hoti, deci lumina nu se va face in veci.

  5. ARMAND 2024
    apoi
    ARMAND 2028
    Je suis Clotilde 🙂

    • Ma faci sa rad,Clatita a ta nu cred sa apuce sfarsitul mandatului.Cat de 24 di 28 ai vise erotice.Va rugam sa emigrati in Franta si Germania

  6. Romania a instaurat prohibitia gunoiului pe teritoriul Romaniei

    • @Biggus: Se pare ca in ochii tai, chiar esti „Roman” bun, daca urli cu haita, daca esti cu hotii… Oare chiar gunoiul vostru este de 5 ori mai valoros decit al Clujenilor?

  7. Comentariile cu tenta politică nu au niciun efect…pierdeți timpul …..eu vad doar ca CH isi bate joc de voi ..iar pe banii contribuabililor face contracte cu mafioții ei personali..cei care au votat-o sau o susțin sper ca stiu bancul cu tăierea capului în evul mediu sau….

    • Asa e, cineva isi bate joc de cetățeni, dar aceia sunt reprezentanții Romprest, nu CH care, dupa toate datele publicate, actioneaza in interesul cetatenilor.

  8. Gunoaie, scursuri umane, trollii USL & ruși, costă la fel pentru colectare – sortare – depozitare- incinerare; doi lei pe tonă. Zero creier!

    Deci problema uriașă pentru acționarii Romprest. Ce ce vor manca ei caviar dacă li se vor lua polonicele de aur? Ce ce se poate bea Veuve Clicquot dacă nu cu sticla?
    Și vroiau să-l pună primar pe Burducel cel Mic și Cei 7 Pitici ( consilieri). Băh, da ce promisiuni făcea Burducel in campanie locale. Ștreangul tată!

    • Cine e Burducel, că nu înțeleg…

    • Pentru maria i. Va putem lamuri punindu-va niste intrebari ajutatoare:
      1. cine este persoana cea mai vocala dintre consilierii primariei care se opune constant rezilierii contractului cu romprest ?
      2. cine sint cei care voteaza constant impotriva oricarei solutii propuse de primarul sectorului 1 ?
      Raspunsurile se gasesc in rindul membrilor usl (psd+pnl=love) dintre consilierii primariei sectorului 1.

  9. Adica, „Mafia gunoaielor” se unește intr-un boicot impotriva Primăriei Sectorului 1. Carevasazica, impotriva cetatenilor bucureșteni.

    De altfel, in presa au apărut mai multe articole negative privind compania de salubritate care a acceptat sa strângă gunoiul. Ma tem ca bani din mizeria aceasta ajung si in presa.

  10. Vreun francez gunoier, adica un patron cu o firma infiintata peste noapte nu a gasit Colotide? Cel mai banos sector1, a ajuns cel mai jegos….ce bucurie pe alegatori…

  11. Pesede mu*e gunoierilor! Au ieșit gunoierii cu comunicate! Macar au evoluat strategic…la cati bani au supt! PUIE MSD!

  12. Dragilor, învățați întâi să vă exprimati corect în limba română. Sau nu mai e cazul? Clotilde, Fritz, Alain….Mda, nu vă mai trebuie. Serviți atunci la cele trei mese pe zi si cele două gustări câte puțin gunoi. Nu vă fie teamă, l a incercat Tudor Chirilă! Poftă mare tuturor!!!🤮

  13. Pai ce sa zicem? Toți niște mafioți!

  14. Cine credeți că va plăti penalizările pentru facturile de milioane de euro neachitate de Primărie, al căror cuantum crește zilnic cu mii de euro?
    De agramata și gângava Clotilde? Nicidecum.
    Se vor achita din bugetul Primăriei, adică de cei care locuiesc în S1, inclusiv de cei care care având un IQ jenant, o pupă-n cur cu râvnă și nesaț.
    Dar ceilalți locuitori din S1, care nu au buba la cap și care știu că un contract poate fi anulat numai în instanță, ce vină au?

    #rezist —–> 🚽

  15. 1.Da,vrem sa platim penalizari la Romprest ,daca va câștiga procesele!Cine nu risca, nu castiga!
    2.Clotilde,infinteaza firma de salubritate! „Sa moara dușmanii tai”!
    3.Sa va iau in pwla de postaci usl isti !( sa nu uit si de udmr,pmp,si o parte din usr )