G4Media.ro

România va mai primi încă trei sisteme de rachete Patriot până în…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România va mai primi încă trei sisteme de rachete Patriot până în 2022

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că sistemul american de rachete Patriot, recepţionat joi, va fi urmat de încă trei sisteme care vor intra în dotarea Forţelor Aeriene Române, până la sfârşitul anului 2022, potrivit Agerpres.

Ciucă a spus că Armata Română devine cea de-a 17-a ţară care va avea în dotare o astfel de capabilitate şi cea de-a şaptea din rândul ţărilor membre NATO, fiind vorba despre „un echipament esenţial, în forma cea mai modernă aflată în fabricaţie, un sistem defensiv testat în luptă, perfecţionat în timp”.

El a adăugat că MApN, împreună cu Ministerul Economiei, va face demersuri pentru a identifica „cel mai potrivit operator economic, pentru a-i încredinţa operaţiunile de mentenanţă” şi pentru a face transferul de tehnologie.

Ministrul Apărării a precizat că acesta este primul echipament important achiziţionat şi livrat după semnarea, în anul 2015, a acordului politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare.

Foto: Nicolae Ciucă (InquamPhotos – Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Sa nu se inteleaga gresit. E nevoie si de astea. Dar nu pe timp de criza. Aici sunt banii de halocatii si pensii. Si cursul euro, desigur. De ce china nu a platit in niciunfel ex. sanctiuni, ONU, pentru eliberarea covidului din laborator? Or fi interesele prea mari sau sunt pe blat si ei cu finanta mondiala?

  2. Semn de progres, inovatie si prosperitate, se vor tripla alocatiile si salariile romanilor.

    • Marş la muncă loază daca vrei prosperitate şi salariu mărit, nu mai linge blide pe aici. Să stai ca prostul să trolezi pe saituri unde toată lumea te injură, ca să lingă şi burdihanul tău o bere ieftină la sfârşit de tură. Ce viaţă tristă aveți, ființe demne de toată mila. Adâncă scârbă şi profund dispreț pentru tine, prost util.

  3. Avem niste rachete si întreb pentru un prieten:
    Ce facem cu ele?
    Cine le manipulează?

  4. De ce sunteți răi, după așa o veste nu mai doarme Cracanatul se la Kremlin.

    Cu cat postarile trolilor ruși se înmulțesc, cu atâta înseamnă că deranjăm Kremlinul… Ceea ce este perfect.

    Trolachilor ruși, da’ la voi in jegul vostru de Russia ați băgat mai întâi bani in spitale, școli, autostrăzi și educatie si abia după aia in armată? Băi noviciocilor, vedeți că deocamdată avem mai multi km de autostrada decat Russia care abia anul ăsta a inaugurat prima autostrada. Vedeți de salariile medicilor ruși care sunt sub salariul mediu pe economie din România. Vedeți că nu aveți spitale să vă trateze, sărăcia din Russia nu mai poate fi ascunsă.

    Urmează apărarea de coastă și zona de excludere se va întindă până aproape de Crimeea. In Baltica sunteți incercuiti, in Marea Neagră vi s-a restrâns aria, iar in este e jale cu Dragonul chinezesc care a pus ochii pe Siberia.

    • 20% din exporturile Rusiei, sau 13 miliarde dolari, sunt arme. Intregul buget militar e 65 miliarde. Bugetul de anul trecut a avut un surplus de 26 miliarde. Rusii se inarmeaza pe cheltuiala altora. Tu pe ce te inarmezi?

  5. Un medic in afara Moscovei face 200 -300 de euro pe luna, pe cand salariul MINIM in Romania este 450 euro pe luna…adica un muncitor necalificat in Romania are salariu mai mare decat un medic in Russia.. q.e.d.

    Noroc ca vodca este ieftina, e medicament universal pentru cioloveci, ca apa nu e sigura, are novicioc.

  6. Iar un medic in SUA ia de la 6000 de dolari in sus.