G4Media.ro

România trimite în Republica Moldova încă un lot de 50.400 de doze…

România trimite în Republica Moldova încă un lot de 50.400 de doze de vaccin

România va trimite la Chișinău, la finalul acestei săptămâni, încă 50.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din cele 200.000 promise în decembrie de către președintele Klaus Iohannis.

„Vom trimite în acest weekend încă 50.400 de doze de vaccin către Republica Moldova. Ştiţi foarte bine, avem angajament de a trimite 200.000 de doze, trimitem încă 50.400 în acest weekend, deci lucrurile merg mai departe”, a declarat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern de joi seara.

La sfârșitul lunii februarie, România a livrat Republicii Moldova primele doze de vaccin anti-COVID-19. Mai precis, 21.600 de doze AstraZeneca. În total, România va oferi Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19. România este unul dintre cei mai mari donatori de vaccinuri împotriva coronavirusului în Republica Moldova, alături de UE și SUA.

Ajutorul României vine după ce președintele Maia Sandu a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vașnețov, cu care a discutat despre posibilitatea ca vaccinul rusesc Sputnik V să fie achiziționat de către Republica Moldova.

„Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în alte discuții, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi”, a declarat Maia Sandu.

Rusia nu a trimis până în prezent nicio doză de vaccin la Chișinău, iar contractul de 70 de milioane de lei moldovenești (circa 3,3 milioane de euro – n.r.) pentru achiziția de vaccin al Guvernului de la Chișinău a ridicat foarte multe suspiciuni cum că ar dat cu dedicație pentru a fi adus vaccinul Sputnik V în Republica Moldova.

Foto: Camioane cu ajutoare medicale din România parcate în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău, Republica Moldova. Sursa/Mădălin Necșuțu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Noi le dam doze moca, ei negociaza cu Rusia pentru sputnik-noviciok pe bani (tot ai nostri, ca ei nu produc nimic).

    Bravo Romania, iarasi ne iau de prosti si noi nu avem cu ce sa ne vaccinam la noi acasa.

  2. Frumos ar fi sa-i integram oficial in programul Romaniei si sa le oferim toate dozele gratuit.
    Fratii adevarati la nevoie se cunosc! 🇷🇴❤️🇲🇩❤️

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.