G4Media.ro

România și UE sprijină din nou Republica Moldova: trimit împreună aproape 100.000…

România și UE sprijină din nou Republica Moldova: trimit împreună aproape 100.000 de doze de vaccin anti-Covid

Președintele Maia Sandu a anunțat, vineri, pe pagina sa de Facebook că astăzi va sosi în Republica Moldova primul lot de vaccinuri din cele aproape 100.000 de doze promise până la finele lunii martie. Acestea sunt oferite de România și UE fie bilateral, fie prin intermediul platformei internaționale COVAX.

„Azi mai vine un lot de vaccin. În total, până la sfârșitul lunii martie, în Republica Moldova vor ajunge 46.000 de doze de vaccin prin platforma COVAX și alte 50.000 din donația oferită de România. Le mulțumim încă o dată donatorilor COVAX și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președinte Republicii Moldova mai anunță că a cerut Ministerului Sănătății de la Chișinău să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a mai scris Maia Sandu.

Republica Moldova se confruntă cu situație gravă în privința luptei împotriva coronavirus. Bilanțul oficial arată că peste 210.000 de persoane s-au infectat deja (circa 10% din populația internă în acest moment), dar cifrele neoficiale indică un număr și mai mare. De asemenea, 4.472 de persoane și-au pierdut viața, iar autoritățile gândesc în acest moment un nou „lockdown” în speranța reducerii numărului de cazuri de coronavirus.

Foto: Camioane cu ajutoare medicale ale României aduse la Chișinău în februarie 2021/ Photo: Mădălin Necșuțu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Oase la romani si moldoveni

  • daca maia e reticenta cu spuntnicul, altii
   vor testa dozele ramase astrazeneca pe fratii di pisti pruth

  • Romania deja trimite a 4 transa de ajutor covid-19, contrar propaganda rusa din august 2020 trimbiteaza ca vor trimite sputnik-novisiok insa in afara de vorbe nimic nu face, chiar si marioneta de la tiraspol a recunoscut ca 1800 de doze de vaccin sunt din Romania

 2. M, u, e ma puturosilor
  La munca cu voi si cumparativa vaccinuri

  • Tie chiar nu ti-e jena ca faci umbra pamantului degeaba?
   E retorica intrebarea, nu te chinui sa-mi raspunzi. Stiu, n-ai tu greturi de-astea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.