G4Media.ro

România și Rusia, date exemplu de ”așa nu” în Grecia pe tema…

România și Rusia, date exemplu de ”așa nu” în Grecia pe tema vaccinării / Expert grec: vaccinarea a salvat mii de vieți de la deces sau internare la terapie intensivă

Numărul de vieţi salvate de vaccinare şi de pacienţi care au evitat intubarea şi terapia intensivă – în special, în rândul persoanelor vârstnice – va creşte Grecia, după cum rezultă din Analiza datelor de până la 11 octombrie 2021, anunță presa din Grecia citând experți în boli infecțioase.

România și Rusia au fost date ca exemple negative de către Sotiris Tsiodras, profesor de patologie şi boli infecţioase la Facultatea de Medicină a Universităţii Naţionale din Atena, membru al Comisiei de Experţi a Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al Societăţii Elene de Boli Infecţioase.

El a arătat că, în Grecia, vaccinarea a împiedicat 8.413 decese şi 5.561 de internări la terapie intensivă. În studiu au fost analizate date cu privire la vaccinarea pe grupe de vârstă, date referitoare la cei cu patologii grave, la cei care au ajuns la ATI sau care au decedat şi s-a făcut o corelare cu datele legate de vaccinare. S-au făcut comparaţii între cetăţenii cu vârsta între 25 şi 45 de ani care s-au vaccinat şi cei care nu s-au vaccinat şi, la fel, între cetăţenii de peste 60 de ani.

Tsiodras a vorbit pe larg despre eficacitatea vaccinurilor faţă de formele grave de boală şi faţă de deces care a rămas ridicată chiar şi după ce varianta Delta a devenit dominantă. Concret, el a spus că înainte de apariţia variantei Delta eficacitatea vaccinurilor era între 92% şi 98%, după apariţia Delta, eficacitatea se situează între 71% şi 96%.  „Perioada iernii nu se anunţă uşoară”, a recunoscut profesorul Tsiodras, alăturându-se previziunilor sumbre ale specialiştilor.

Exemplele din România şi Rusia

Tsiodras a prezentat date din ţări cu o acoperire vaccinală redusă până în prezent.  Datele din România, cu o acoperire vaccinală de aproximativ 34% din populație, arată un al patrulea val imens și catastrofal al bolii, însoțit de pierderi semnificative. Decesele au depășit 500 pe zi, ieri.

În Rusia, cu 34% din populație vaccinată, s-au înregistrat ieri peste 1.000 de decese într-o zi.
„Alte țări intră treptat într-un mare al patrulea val”, a spus profesorul, adăugând că „îl vom vedea şi aici, în țara noastră, cu sezonalitate”. „Cu cât suntem mai mulţi vaccinați, cu atât efectele bolii vor fi mai mici”, a conchis el.

Sursa: tovima.gr/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cum era proverbul ala:

    un om inteligent/normal invata din greselile lui.
    unul si mai inteligent invata din greselile altuia.
    un prost isi repeta greselile.

  2. Mândru să fiu român. :-))))

  3. Romania este mult Mai aproape de Rusia si Turcia ca guvernare, cultura, mentalitate si estetica decat de vest si societatile civilizate…un stat mafiot in care Doar banul si relatiile conteaza si nu viata umana…

  4. multi da pr0sti!