G4Media.ro

România, Serbia, Bulgaria și Grecia au semnat un acord pentru organizarea comună…

România, Serbia, Bulgaria și Grecia au semnat un acord pentru organizarea comună a EURO 2028 și Cupei Mondiale 2030

Guvernele României, Serbiei, Bulgariei şi Greciei au semnat, sâmbătă, la Salonic, Memorandumul de înţelegere pentru constituirea Comitetului iniţial de organizare în vederea candidaturilor comune pentru organizarea UEFA EURO 2028 şi a Cupei Mondiale de fotbal din 2030, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia Comitetului va fi asigurata în sistem rotativ, pe mandate de câte şase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a fost însoţit la Salonic de către preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Burleanu a susţinut o prezentare în faţa miniştrilor şi a preşedinţilor celorlalte federaţii şi, timp de o oră, a făcut o radiografie a cerinţelor din partea FIFA şi UEFA şi a infrastructurii şi capacităţilor fiecărei ţări.

Prima şedinţa a Comitetului de organizare va avea loc la Bucureşti, pe 14-15 iunie.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Decat sa rascolesti toata Europa, mai bine organiza tot Rusia.

  2. mai luati cateva tari, fiecare cate un stadion, cel putin la noi sigur nu o sa poata mai mult

  3. Mondialul nu ni-l dau, dar la Euro inevitabil ne vinde randul. Efortul nu e mare. Cu 2-3 stadioane pentru fiecare tara e suficient. SUA a organizat Cupa Mondiala din 1994 intr-un format similar cu 24 de echipe si a folosit numai 9 stadioane.

  4. Hai ca pana in 2030 facem legătură directă Gara de Nord – Otopeni cu un sistem de căruțe bine pus la punct, cai lipițani, roți de 21, canapele de catifea si muzica buna :-/

    Si bineînțeles un stadion natural în delta Văcărești…

    Eh, sunt rau, noi inca speram sa scăpăm de fosilele astea comuniste si sa intram si noi in randul tarilor civilizate. Dar pentru asta tre sa avem nervi de oțel si voința 😉

    • Dar ai dreptate. Acum avem un termen realist pentru Otopeni-Gara de Nord

  5. Nu mai sunt asa la curent cu fotbalul, dar campionatul european nu se organizeaza mai recent in toata Europa? Fiecare oras mai mare primeste un numar de meciuri.