G4Media.ro

România, printre țările cu cea mai mare viteză de internet din Europa…

România, printre țările cu cea mai mare viteză de internet din Europa Centrală și de Est/ Este depășită doar de Ungaria, Slovacia și Slovenia/ Vezi topul țărilor cu cea mai bună infrastructură de net

România se numără printre țările cu cea mai mare viteză de descărcare pe net din Eurpa Centrală și de Est, cu 61,08 Mbps, fiind depășită doar de Ungaria, Slovacia și Slovenia, se arată în raportul Worldwide Broadband Speed ​​League 2020, întocmit de British Cable. Potrivit raportului, România se află pe locul 26 din 222 de țări și regiuni cu o bună viteza de descărcare pe net.

În top zece se alfă Lichtenstein (229.98 Mbps), Jersey, Andorra, Gibraltar, Luxembourg, Islanda, Elveția, Hong Kong, Monaco și Ungaria.

Click pe imagine pentru a deschide tabelul complet

Pe scurt, primele cinci țări din lume pentru viteza lățimii de bandă sunt microstatele europene, favorizate de dimensiunile lor mici – ceea ce face mai ușoară deservirea întregii țări cu fibră optică de-acasă – și evident, de bogăția lor (unele dintre națiunile menționate mai sus sunt paradisuri fiscale).

Top zece la nivel mondial continuă cu alte țări europene – Islanda și Elveția pe locul șase și șapte – și se termină cu Monaco, locul 9 şi Ungaria, pe locul 10.

 

Puține surprize vin din fața țărilor cu cea mai proastă conexiune din lume. De fapt, Sudanul de Sud, a cărui viteză medie nu depășește 0,58 Mbps, câștigă recordul negativ. Alte națiuni care populează în partea de jos a clasamentului, precum Guineea Ecuatorială, Etiopia, se află și ele în Africa subsahariană. Somalia și Sudan.

În plus față de națiunile continentului african, cele mai tulburate țări din Orientul Mijlociu sunt cele mai slabe, cum ar fi Siria și Yemenul, care se clasează pe locul doi în ultimul loc.

Surse: Worldwide Broadband Speed ​​League 2020/ La Stampa/ Rador

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. merge bine, bine pornhub. ca altceva nu stim sa facem cu internetul.

    • si feisbuc si propaganda si pupincurism,comentarii venite de la ametite si fatalai si cel mai important lucru: pe net te poti da mare, il poti face praf pe altul din vorbe.

  2. Acei 61,08 Mbps obtinuti sunt din cauza ca lumea sta conectata pe WiFi sau pe 4G. La mine daca conectez cablul si verific, vad viteze de 281 Dwn/154 Upload pe cel mai ieftin internet din oferta RDS . Deci mai e loc de crestere

  3. Bravo noua. E usor sa agati fire de fibra optica de pari de lemn. Dar na, daca e vorba de masurarea vitezei si nu de calitatea infrastructurii, pe aia o avem si cu ea defilam.

  4. Noroc cu RDS de a mai urcat și Ungaria în clasament.

  5. Romania, tara cu cel mai bun internet dintre toate tarile cu iesire la Marea Neagra si prin care trec Carpatii. Cu alte cuvinte, cel mai tare din parcare … dar parcarea are doar doua locuri ….

    Romania e pe locul 26 …. e cea mai tare la a fii pe locul 26 dupa parerea mea. Nici o alta tara nu mai e pe locul 26, nu-i asa?

  6. Am gasit explicatia de ce nu avem autostrazi, infrastructura feroviara…pentru a nu depasi viteza internetului!Nu ne mai trebuie canalizare, toalelete la scoli etc…avem 4 g din orice pozitie si ligheane pentru tv!