G4Media.ro

România, printre cele nouă țări care vor găzdui migranți de pe nava…

sursa foto: Poliția de Frontieră Română

România, printre cele nouă țări care vor găzdui migranți de pe nava umanitară Ocean Viking, anunță ministrul francez de Interne

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat joi seară că nouă ţări europene s-au angajat să primească două treimi din cei 234 de migranţi preluaţi de nava umanitară Ocean Viking care urmează să acosteze vineri la Toulon, în sud-estul Franţei, informează AFP, citată de Agerpres.

Nava Ocean Viking a ONG-ului SOS Méditerranée va acosta într-un port militar din Franţa „în mod excepţional”, conform unui anunţ făcut de guvernul francez, după ce Italia a refuzat să autorizeze acostarea sa.

Dintre ţările europene care s-au angajat să primească migranţi, Germania va primi „peste 80 de persoane”, a spus ministrul francez într-un interviu televizat.

De asemenea, Croaţia, România, Bulgaria, Lituania, Malta, Portugalia, Luxemburg şi Irlanda vor primi migranţi în numele „solidarităţii europene”, a spus Darmanin.

Refugiaţii primiţi sunt cei „eligibili pentru azil”, a adăugat ministrul francez, repetând că „cei care nu pot obţine azil se vor întoarce direct în ţările lor de origine”.

Pasagerii de pe Ocean Viking provin din Bangladesh, Eritreea, Siria, Egipt, Pakistan, Mali, Sudan, Guineea, conform sursei citate.

Denunţând din nou atitudinea „inumană” a Italiei, care a refuzat să permită acostarea navei, Gerald Darmanin a afirmat că „deja 500 de poliţişti francezi se află la graniţa cu Italia pentru a putea controla mai bine frontiera noastră”.

De la începutul anului, 1.765 de migranţi au dispărut în Marea Mediterană, dintre care 1.287 în zona centrală, cea mai periculoasă rută de migraţie din lume, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sigur ,pe spatele romanului simplu muncitor care trebuie sa plătească din sudoarea sa toate cheltuielile. Nu am văzut nici măcar un simplu miliardar ,care sa doneze o parte din bani pentru acești necăjiți ai planetei. Dar ne lăudăm ca România este o tara europeana ,civilizata fara sa admitem ca proprii cetățeni traiesc intr-o sărăcie lucie. Și apropo de miliardarii noștri ( în marea lor majoritate hoți transformați în oameni de afaceri) nu cred ca vor veni cu flori la auzul acestor vesti,pentru ca domniile lor se ocupa cu călătoriile pe teritorii însorite, ferite de pericole.

  2. Constituția României art.3 alin.4, ring a bell?