G4Media.ro

România, plină de gunoaie: o firmă și-a aruncat deșeurile lângă Castrul Roman…

România, plină de gunoaie: o firmă și-a aruncat deșeurile lângă Castrul Roman din Galați, cel mai important monument istoric din județ

O firmă din Galați și-a aruncat deșeurile chiar la baza Castrului Roman de la Tirghina (lângă municipiu), și a umplut zona cu gunoaie, transmite Viața Liberă. Poliția locală a amendat firma cu 20.000 de lei, potrivit comunicatului instituției.

Castrul Roman de la Galați este este singurul monument istoric din Moldova atestat în secolele II-III după Hristos. Totodată, potrivit Europea Liberă, este singurul monument de patrimoniu de importanță națională din județul Galați, situl fiind așezat peste o rezervație paleontologică din fosile de moluște vechi de 400.000 de ani.

Situl arheologic adăpostește un castru roman construit, în urmă cu 1.800 ani, peste o veche așezare dacică.

Autoritățile locale au început din 2018 un proiect arheologic pentru punerea în valoare a monumentului. Proiectul, finanțat din fonduri europene, are o valoare de peste 15 milioane de lei.

Foto: Poliția Locală Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Sa aiba si rromanii unde sa scurme!Cultul istoriei la romani!La Calimanesti(castrul Arutela) pasteau vacile!

  2. Civilizatia Secolului XXI nu a ajuns si la Galati… imaginile sunt de Evul mediu…nu ma mir…

  3. România este plină de gunoaie la propriu si la figurat! Dar pentru orice gunoi există o matura potrivită.

  4. Asta-i urmarea educatiei primite in familiile dezmembrate , prin plecarea de nevoie a parintilor la munca in afara Tarii , a educatiei precare din scoli si mai ales din Universitatile private si nu in ultimul rand a lipsei unei legislatii eficiente ptr. sanctionarea severa a unor astfel de fapte.

  5. Octav Cozmâncă ,ai găsit tu cauza și soluția ,mai bine ai face o plimbare pe la Castrul Roman să-ți mai oxigenezi un pic creierul ăla de cercopitec, poți să rămâi și acolo dacă vrei

  6. Europa Libera remunereaza un individ a carui faima este exclusiv bazata pe hulirea oamenilor care contesta „egalitatea” dac = maimuta. De 30 de ani, baiatul ala mananca o paine alba bugetar-occidentala numai pe hulirea dacilor. Asta e rezultatul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.