G4Media.ro

România, pe locul doi în topul țărilor europene în care imigranții non-UE…

sursa foto: ONU

România, pe locul doi în topul țărilor europene în care imigranții non-UE găsesc ușor un loc de muncă

Care sunt cele mai bune țări pentru a găsi de muncă pentru imigranții non-UE? Imigranții non-UE s-au descurcat cel mai bine în Cehia, unde sunt angajați în proporție de 79,4% – ceva mai bine decât populația nativă (78,5%) dar un pic mai slab decât imigranții din UE (79,7%). Urmează România și Portugalia cu 76,3%, respectiv 74,5%. Ambele rate sunt mai mari decât rata angajării localnicilor, transmite Euronews.ro, preluat de Rador.

Imigranții care se mută dintr-un stat UE într-altul, pe de altă parte, e mai probabil să aibă o slujbă, comparativ cu oamenii care rămân în țara natală. Conform statisticilor publicate luni de Eurostat, 75,4% din imigranții interni din UE cu vârste între 20 și 64 de ani sunt angajați, în vreme ce doar 73% din populația nativă e angajată.

Cele mai rele țări pentru imigranții non-UE. Rata angajării imigranților non-UE are cel mai scăzut nivel în Belgia. Doar 52% dintre ei sunt angajați, comparativ cu 71% în cazul nativilor.

Urmează Grecia cu 54%. Însă această țară a înregistrat și cel mai scăzut nivel al angajării în rândul imigranților din UE (56,1%) și al populației native (58,1%).

Franța completează trioul din coadă cu numai 55,6%, comparativ cu 72,6% în cazul populației native.

Conform ultimului recensământ din UE, în 2011 51 de milioane de oameni locuiau între-un stat UE în care nu s-au născut, adică aproximativ 10% din populația blocului.

Peste o treime – 18,8 milioane de oameni – erau născuți în alt stat UE, iar alți 7,4 milioane (14,6%) erau născuți într-o țară europeană non-UE.

În plus, datele publicate în mai de Eurostat arată că în perioada 2008-2017 imigranții născuți în afara UE au înregistrat sistematic rate mai mici ale activității – raportul dintre numărul de persoane active (angajate sau nu) și populația totală corespunzătoare – decât imigranții născuți în UE ori populația nativă, iar aceste diferențe s-au mărit în timp.

(Sursa: Euronews, preluare Rador/ Traducere: Andrei Suba)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Aha: o să avem din ce în ce mai mulţi vizitatori.

  2. ca in Germania, doar cei extracomunitari sunt angajati , e teribil ce se antampla in ue , e o mare minciuna