G4Media.ro

România Liberă: Partenerul consilierului Simina Tănăsescu, Thomas Stauffer, anchetat penal de procurorii…

România Liberă: Partenerul consilierului Simina Tănăsescu, Thomas Stauffer, anchetat penal de procurorii români și elvețieni

Partenerul consilierului prezidențial Simina Tănăsescu, Thomas Peter Stauffer, are probleme penale de rezolvat cu justiția elvețiană, dezvăluie România Liberă sub semnătura jurnalistului Mihai Ciorcan. Potrivit sursei citate, Simina Tănăsescu s-a plasat în atenția opiniei publice și instituțiilor pentru încercarea de a-l „convinge” pe judecătorul Curții Constituționale Petre Lăzăroiu să demisioneze în preajma adoptării deciziei privind conflictul juridic de natură constituţională referitor la propunerea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

Conform unui document al MAE, citat de România Liberă, Simina Tănăsescu ar fi ocupat simultan funcția de consilier de stat și cea de angajată a Biroului pentru Contribuția Elvețiană în România. Numit din 2010 în funcția de director al Biroului pentru Contribuția Elvețiană în România, Thomas Stauffer a fost subiectul dosarului 634/P/2016 instrumentat de procurorii Curții de Apel București. Ajuns la Judecătoria Sectorului 1 București, respectivul dosar a fost soluționat cu avizarea propunerii de transfer a urmăririi penale către autoritățile judiciare competente din Confederația Elvețiană.

România Liberă mai scrie că Thomas Peter Stauffer este un personaj mai mult decât apropiat de Simina Tănăsescu. Parteneri de viață sau doar prieteni, cei doi au cumpărat împreună în anul 2005 un imobil situat pe strada Plantelor 8-10. Poate și pentru că actualul consilier de stat al președintelui Iohannis, Simina Tănăsescu, a fost angajata lui Stauffer pe vremea când acesta conducea în București Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România. Cel puțin așa reiese dintr-o situație privind membrii Corpului Diplomatic acreditați în România la data de 31.01.2015.

În CV-ul publicat pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale nu se spune niciun cuvânt despre faptul că Simina Tănăsescu a lucrat pentru Stauffer. Situația ar putea fi un pic și mai confuză. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Siminei Tănăsescu în funcția de consilier de stat la data de 14.01.2015. Dar, așa cum spuneam, o situație a Ministerului Afacerilor Externe indică faptul că la data de 30.01.2015 aceeași Simina Tănăsescu figura pe lista Corpului Diplomatic ca angajată la Biroul pentru Contribuția Elvețiană în România, în directa subordonare a lui Thomas Peter Stauffer.

Citește investigația integral pe România Liberă

(Sursa Foto: Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Este o înscenare a statului paralel elvețian, sa-l discrediteze pe dl Stauffer și pe partenera sa

  2. Mare atenție cu România Liberă pentru că de mult s-au dat cu hoții. Ba chiar sunt amestecați într-o afacere cu documente false trimise în Regatul Unit în sprijinul lui Adamescu.

    • Ca sa-l apere pe micul borfas mostenitor, Adamescu, astia ar si-ar falsifica si propria viata. RL a ajuns sa „lucreze” pentru un infractor. Cei care au avut coloana vertebrala au plecat de acolo. Cei ramasi vor fi avind bune rezoane personale, sa lupte cu Justitia. Daca ne gindim la Secu Dragomir, publicat harnic acolo, nici nu trebuie sa mergem mai departe. M-a mirat, ca Petre Mihai Bacanu a acceptat, ca din dulcea lui renta de retragere, sa dedice un editorial fostului ziar arestat si interzis de urmasul lui Ceausescu, devenit azi „organ” de lupta pentru dreptul lui Dragnea de a produce legi care, odata devenite functionale, vor scapa si porci mai mititei, gen Adamescu Alexander, dar tot mai egali ca pulimea majoritara. Mai e si varianta ca lui PMB, la o virsta, ii e prieten Platon, dar mai prieten ii e Alois. Alzheimer.

  3. Astept cu interes comentariul prietenului de votca pudila. Anc-a nu a esprimat nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.