G4Media.ro

România donează Republicii Moldova peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer și…

sursa foto: Twitter/ Biontech

România donează Republicii Moldova peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer și Georgiei 10.000 de doze de la AstraZeneca

România donează Republicii Moldova peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer și Georgiei 10.000 de doze de la AstraZeneca, anunță Ministerul Sănătății.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 8 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova și pentru Georgia, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Pfizer – BioNTech, iar pentru Georgia în acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale, precizează sursa citată.

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris că datorită sprijinului generos al României, începând cu data de 2 martie, Republica Moldova a reușit să pornească campania de vaccinare, salvând vieți într-o perioadă extrem de dificilă.

„Astăzi avem vaccin pentru toată lumea și îi îndemn încă o dată pe toți cetățenii să se vaccineze – doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forță a pandemiei. Le mulțumesc autorităților de la București pentru receptivitate și pentru faptul că, de fiecare dată, au răspuns rapid și prin acțiuni concrete la solicitările mele de a ajuta Republica Moldova și oamenii din țara noastră. Mulțumim, România!”, a declarat Maia Sandu.

sursa foto: Twitter/ Biontech

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Mai mult a primit săptămâna asta. Cu celelalte 5-6 milioane de expirăciuni???

 2. ar trebui sa donam si mai multe ca si asa vor expira curand.
  In plus, orice ajutor dat Moldovei sau Ucrainei si vecinilor in general – ne ajuta si pe noi, ca pandemia nu prea tine cont de granite.

 3. Nasol moment. Georgia era printre putinele tari cu ritm de vaccinare mai lent decat la noi. Acum ca le-am donat niste doze, parca vad ca ne depasesc si astia, la fel ca Moldova.

  • Vad ca de fapt Georgia ne-a egalat, am verificat ritmul pe ultima saptamana, eram la egalitate cu Georgia pentru doze la un milion administrate.

   Mai ramane sa ne laudam ca inca mai vaccinam mai sustinut decat unele tari din Africa, gen Congo.

  • Cred ca la raportul vaccinuri disponibile – vaccinare stam deja ma prost ca Africa
   Cand nu ai-nu vaccinezi, cand ai si nu vaccinezi – esti codasul codasilor si acolo cred ca nu ne bate nimeni, la a fi ultimii cu toate ca “puteam”
   La fel a fost mereu, povestile cu Romania interbelica, Povestile comuniste, povestile cu Olimpicii romani — numa basme ptr a fraierii lumea

  • Pentru că e mai simplu și mai acceptabil să îți umfli înaintașii cu pompa să dea bine la marea masă decât să recunoști deschis că neamul tău n-a prea contat și că amprenta lui asupra civilizației e aproape egală cu zero.