G4Media.ro

România colorată în roșu închis pe harta epidemiologică a Europei, reprezentând cel…

România colorată în roșu închis pe harta epidemiologică a Europei, reprezentând cel mai înalt nivel de îngrijorare, în timp ce restul continentului se înverzește

România este colorată în roșu închis pe harta epidemiologică a Europei, realizată săptămânal de Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în funcție de rata de incidență COVID în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori și de rata de pozitivare a testelor.

Zonele marcate cu roșu închis sunt cele în care rata de incidență în ultimele 14 zile este de peste 500 de cazuri COVID la 100.000 de locuitori, indiferent de rata de pozitivare a testelor.

ECDC a stabilit 4 grade ale situației epidemiologice, colorate în funcție de cât de îngrijorătoare este situația în diferitele regiuni din Europa, în verde, portocaliu, roșu și roșu închis. România se situează acum la cel mai înalt nivel de îngrijorare privind situația epidemiologică.

Doar țările baltice – Estonia, Letonia și Lituania – și câteva regiuni mai sunt plasate tot la un nivel foarte ridicat de îngrijorare.

În cea mai mare parte a Europei, epidemia evoluează în limite care creează puțină îngrijorare, majoritatea țărilor fiind colorate în verde și galben. În zonele verzi, răspândirea generalizată a virusului scade, ceea ce duce la o incidență redusă. Datorită proporției populației vulnerabile vaccinate, se înregistrează mai puține cazuri la persoanele vârstnice. În aceste țări, riscul reprezentat de pandemia SARS-CoV-2 este evaluat ca fiind scăzut pentru populația generală (atât vaccinată, cât și nevaccinată), cât și pentru populația vulnerabilă vaccinată. Pentru populația vulnerabilă nevaccinată există însă un risc moderat spre mare.

La începutul verii, România a fost colorată pentru prima dată în verde pe harta epidemiologică a Europei.

La jumătatea lunii septembrie, România era marcată cu roșu, ca majoritatea regiunilor Europei, însă țara noastră era pe trend ascendent, iar celelalte state au înregistrat o descreștere, pe fondul ratei de vaccinare mult mai ridicate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Singura îngrijorare pentru morlocii de aici e ca li se taie dreptul de a se răhăți pe cel de lângă el.

  • Azi ai făcut multe copeici.
   Din profitul lui Gazprom, ai primit și tu puțin ceva de la Puțin.

  • Sa nu se mire nimeni de situația sanitara în care am ajuns! Sosoaca, Simion și Târziu sunt unii dintre aceia care se dau mari patrioti și nationalisti, apărători ai romantismului. Organizează manifestații contra restrictiilor :anti purtarea măștii și anti va cinsti etcetc.. Priviți la rezultatul muncii lor!La situația din spitale! Oare putem și noi trai normal în tara asta???

 2. „In timp ce restul Europei se inverzeste” nu-i nimic ca se inroseste iar dupa ce se reintorc la sparanghel romanasii din Romania dupa sarbatori 😉

  • Se intorc numai cei cu certificat verde.
   Un motiv in plus pentru vaccinare SAU trecere prin boala – fiecare ce isi doreste mai mult.

 3. Unde naiba se inverzeste restul Europei? Sunteti plecati cu sorcova. Infectatii in Olanda au crescut cu 50% saptamana asta fata de cea trecuta, Irlanda amana ridicatea restrictiilor (80% populatie vaccinata si 2,000 cazuri/zi la 5 mil populatie), etc…
  Cititi macar stirile pe care tot voi le dati.
  Amin!

  • Romania 16,44 decese la un milion in ultimele 7 zile, Olanda 0,32 la un milion, de peste 50 de ori mai putine decat la noi.

   Nu s-a inventat culoare pentru cat de grava e situatia din Romania, care e in ultima vreme pe locul 1 in lume la decese COVID, si tu te legi de culoarea Olandei?

  • vladut,

   culorile sunt in funcție de rata de incidență COVID în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori și de rata de pozitivare a testelor.

  • Exact. Ce incercam sa-ti spun e ca nu prea mai au relevanta acum culorile, cand riscul depinde foarte mult si de nivelul de vaccinare.

 4. Romanii asteapta urmatorul miting AUR, anti-masca, anti-restrictii si anti-vaccin.
  Membri USR vor participa de asemenea, la fel ca data trecuta.

 5. Statele baltice de ce sunt tot roșu închis? Nici acolo nu e civilizatie?

  • Pentru ca au o rata de vaccinare redusa comparand cu nivelul european(cam la nivelul Clujului) si pentru ca vaccinul este doar partial efectiv pentru oprirea transmiterii in cazul variantei Delta.
   Cu toate astea nu au nici pe departe acelasi procent de decese sau spitale in colaps.

 6. Pandemia nu sta pe loc. Momentan este in floare in Romania, peste cateva luni va fi in alta tara. E normal, la urma urmei.

 7. Gripa ca gripa dar pentru bolnavii cronici netratati cine raspunde?

 8. Chiar mă miram cum de nu creste la angajații de la Canal ai Apaprod când nu ai tu un săpun ,spirt sau detergenți de nici o culoare.Bine ,acuma ce-i drept , drepturile angajaților nu au fost niciodată punctul forte al grofului împietrit la Apaprod de grupul infracțional centrat în pepiniera de la Sălașu de Sus.

 9. Romania ciuma rosie la crime si hotie.

 10. La procentul de vaccinare din Romania, or sa se inverzeasca romanii asteptand sa scape de pandemie. Cica pandemia nu trece de la sine, asa ca or sa se tot zbata si or sa moara in valul 5 si valul 6 in timp ce Europa, dupa cum se vede, deja se relaxeaza.Ei au 75-80% vaccinati, noi avm 30% si nici acum nu e vreo inghesuiala la vaccinare.

 11. In august alte state vest europene au fost pe rosu, iar Romania si Bulgaria pe verde…
  Oricum, planificarea era ca ne revenim la fix pentru sărbătorile de iarnă

  • Statele cu turism si dezvoltate au fost primele lovite; cele din lumea a 3-a, cu sate parasite si orase gri sunt evitate ca destinatii… Sau tu crezi ca e altceva la mijloc?

 12. Sa nu se mire nimeni de situația sanitara în care am ajuns! Sosoaca, Simion și Târziu sunt unii dintre aceia care se dau mari patrioti și nationalisti, apărători ai romantismului. Organizează manifestații contra restrictiilor :anti purtarea măștii și anti va cinsti etcetc.. Priviți la rezultatul muncii lor!La situația din spitale! Oare putem și noi trai normal în tara asta???

 13. La fel e și Apaprod-ul SA – Deva.Cand tu dai o mască pe an la fel și săpun,de ce te miri? Important e că ți-ai pus nepoții pe funcții grase.Restul nu contează, așa e , Laurențiu Nistor.
  E arhicunoscută și proverbială deja lipsa completă de implicare a consiliului județean Hunedoara în acest caz.Încă câteva luni de „economii” în același stil și se duce dracului șandramaua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.