G4Media.ro

România are înregistrați, oficial, 105.000 tineri ieșiți din școală și fără loc…

România are înregistrați, oficial, 105.000 tineri ieșiți din școală și fără loc de muncă, în pofida sutelor de milioane de euro alocați pentru ei din fonduri europene. Valorile reale, considerabil mai mari – europarlamentarul Cristian Ghinea

România are 105.000 de tineri care au ieșit din școală, dar nu au un loc de muncă, “înregistrați oficial în bazele de date ale statului (circa un sfert din numărul total estimat)”, potrivit unui comunicat emis luni de europarlamentarul USR-Plus/Renew Europe Cristian Ghinea. Acesta arată că numai 15.000 dintre tinerii din această categorie (NEETs) și-au găsit un loc de muncă. Ghinea citează date oficiale transmise de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) la solicitarea platformei USR-Plus “O Țară ca Afară”.

Potrvit europarlamentarului, valorile reale estimate sunt mult mai mari decât cele oficiale, deoarece “statisticile din țară arată că sunt undeva între 300.000 (estimare vagă a MFE, într-un document oficial de anul trecut) și 400.000 – singura evaluare oficială existentă, cu 5-6 ani în urmă”.

Comunicatul arată că această situație se înregistrează la 5 ani de la lansarea Programului Operațional Capital Uman (POCU) și în pofida celor “peste 600 milioane de euro fonduri UE dedicate tinerilor NEETs”.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Daca li se face si anti-doping-ul devine si mai interesant. 🙂

 2. Asta este specialitatea lui Barna!Multe realizari a mai avut tovarasul!.

 3. O problema reala e ca in Romania nu se merita sa muncesti. Statul ia aprox. 50% din toata truda si nu se vede nimic. Servicii precum CASS-ul sunt de-un haos covarsitor, esti taxat progresiv dar nu exista un cuantum.

  Sa zicem c-am contribuit 30 de ani la Stat/Sanatate si-am n-am apelat deloc la CASS.

  Teoretic ar trebui ca Statul sa-mi permita o operatie pe cord/transplant de inima — inima inclusa-n pret, ‘gratis’. 🙂

  Aceasta idee simplu nu exista in Ro. pt. ca nu exista un cuantum real, banii se distribuie haotic si atat(in cel mai bun caz/cand nu sunt delapidati).

  • *Inca n-au fost anchetate si justificate toate magariile ce privesc ‘cardul de sanatate’. 100% s-au spalat bani grei acolo si s-au vazut rezultatele …

   Romania, intotdeauna la suprapret, de la pix-uri, borduri si panselute, pana la sisteme IT, licente Microsoft, Cati Andronescu, Tariceanu si alti balauri .

   Efectiv, nu se merita sa muncesti in Romania. Unii prefera ‘alternativele’, cu riscul de-a-si priva libertatea … O realitate trista dar prea multa impotenta.

   Pana si DIICOT sunt corupti din cap in picioare si s-a tot vazut … O rusine generala intrega Romanie, cu Stat cu tot.

 4. Românii sunt prea ticăloşi să facă ceva.

  • Esti roman deci irelevant.

  • Vai ce inteligent esti, m-ai dat pe spate. Toti sunteti buni de gura, dar cand vine vorba sa faceti ceva sau sa votati cu putinii oameni cinstiti care candideaza, nu sunteti de gasit.

 5. Care tineri ,aia care nu voteaza,sa faca foamea mi se rupe de ei.

  • „Aveti ce votati’, ce mai zici fratioru’ ? Te-ai convertit la ‘dark-side’ ? N-ai idee cum li se rupe lor de tine …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.