G4Media.ro

România ajută presa și societatea civilă din Republica Moldova cu 250.000 de…

România ajută presa și societatea civilă din Republica Moldova cu 250.000 de euro

România acordă presei și societății civile din Republica Moldova 250.000 euro din bugetul pentru cooperare pentru dezvoltare și asistență umanitară, potrivit unui comunicat de presă al MAE. Ajutorul va fi direcționat către publicațiile independente și către ONG-urile neafiliate politic.

Anunțul e făcut cu patru zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în care se confruntă Maia Sandu și Igor Dodon.

Contribuția este alocată din bugetul cu destinația cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 și va fi acordată prin organizația European Endowment for Democracy (EED), înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe din România va acorda, prin decizia ministrului Bogdan Aurescu, o contribuție voluntară în valoare de 250.000 euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova.

România completează în acest fel investițiile realizate deja în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul Agenției de cooperare internațională pentru dezvoltare (RoAid), din subordinea MAE, investiții în infrastructură, instituții de învățământ, în sistemul medical și în mass-media.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bugetul de asistenta umanitara????Sunt in R.Moldova veo cativa oameni de cultura, de origine romana-nu neaveniti cu acte false-care abia isi duc zilele.Dar, ce sa-i faci umanitarismul se refera la publicatiile rusofile.

  2. un lucru foarte bun deoarece in Moldova multi nu stiu adevarul, peste tot numai propaganda ruseasca si dodonista, de foarte proasta calitate, insa chiar si asa kgbistii reusesc sa zombeze populatia care crede ca in Europa si SUA se duc razboaie civile iar in moskova curge lapte si miere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.