G4Media.ro

România a sesizat Ciprul cu privire la căsătoriile fictive ale unor românce…

România a sesizat Ciprul cu privire la căsătoriile fictive ale unor românce aduse de rețele de interlopi pentru a se căsători cu africani și asiatici

Problema căsătoriilor fictive oficiate de anumite primării din Cipru a fost ridicată de autoritățile din România și Portugalia, transmite publicația cipriotă Politis, citată de Rador.

România este îngrijorată pentru că femei cu cetăţenie română încheie, în schimbul unor sume de bani, căsătorii în Cipru, deşi sunt deja căsătorite în ţara lor. Aceste femei sunt găsite şi aduse în Cipru de o reţea care se ocupă de toate procedurile necesare unei căsătorii cu cetăţeni din ţări terţe, în principal asiatici şi africani. Prin căsătorie, cetăţenii din ţări terţe dobândesc regim de şedere ca soţi ai unor cetăţeni europeni, urmând ca apoi aceştia să se instaleze în alte ţări membre UE. Portugalia a identificat mai multe cazuri de acest fel şi din acest motiv a cerut măsuri din partea Nicosiei.

Problema căsătoriilor fictive nu este una nouă, după cum nouă nu este nici acţiunea reţelelor care ar putea folosi „verigi slabe” din anumite primării care par să nu urmeze fidel regulile cu privire la verificarea datelor pe care cetăţenii străini sunt obligaţi să le depună pentru a încheia o căsătorie legală. Ba chiar au fost identificate cazuri în care o femeie, căsătorită în România, a încheiat alte trei căsători cu alte nume în Cipru.

Chestiunea a fost examinată miercuri la o conferinţă organizată de Ministerul de Externe din Cipru, cu participarea unor ofiţeri din poliţie, a unor funcţionari ai Serviciului de Evidenţă a Populaţiei şi Imigraţie şi a unor diplomaţi. Două ţări membre UE au formulat plângeri la adresa Nicosiei întrucât s-a constatat că problema s-a amplificat. România şi Portugalia, fiecare din motive diferite, au cerut verificări mai stricte şi sistematice asupra căsătoriilor încheiate de cetăţeni europeni cu cetăţeni din ţări terţe.

Traducerea Rador: Carolina Ciulu

Foto: Captură Google Maps

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Treaba asta cu casatoriile fictive pare sa fie „decit” o alta sectie din cadrul Academiei Infractorilor pastorita de „specialii” care au capturat tara asta in ultimii 30 de ani.

    • Na, ca romancele demonstreaza ca nu sunt rasiste si xenofobe: pentru bani se si casatoresc cu cine vreti voi.

  2. De vazut daca femeile respective nu cumva sunt din Caracal, racolate de Dinca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.