G4Media.ro

Româncă, acuzată că a furat de la pacienții muribunzi dintr-un spital din…

Sursa foto: Pixabay

Româncă, acuzată că a furat de la pacienții muribunzi dintr-un spital din Italia / A fost prinsă după ce a făcut cumpărături cu cardul unei femei decedate de Covid

O româncă de 56 de ani din Prato (al doilea oraș din Toscana, după Florența), care lucra ca asistent social-sanitar în spitalul Santo Stefano a fost reținută de carabinieri sub acuzația de furt, relatează Il Tirreno.

Este acuzată că fura cardurile de credit ale pacienților, unii dintre ei murind între timp, și le folosea pentru cumpărăturile sale zilnice. A fost descoperită la capătul unei anchete realizată de carabinieri, care au denunțat-o pentru furt și utilizare necorespunzătoare a cardurilor de credit.

Totul a început pe 5 iunie anul trecut, când o femeie de 50 de ani a murit la spital în urma infectării cu SARS CoV-2. În aceeași zi, tatăl ei și-a dat seama că cineva a folosit cardul de numerar al fiicei sale pentru a face cumpărături la un supermarket.

A depus o plângere la conducerea spitalului, deoarece era clar că furtul cardului a avut loc în timp ce ea se afla în spital. Carabinierii au fost informați și au început ancheta.

Din imaginile camerelor video ale supermarketului, unde se plătiseră cumpărăturile, au descoperit că era vorba despre o femeie, iar investigațiile ulterioare au condus la asistenta româncă.

Polițiștii au percheziționat dulapul, mașina și casa femeii, iar sub preșul mașinii au fost găsite și alte carduri de credit, dintre care unul este pe numele unei asistente medicale care a avut un accident și a fost spitalizată la rândul ei.

Achizițiile efectuate au fost întotdeauna mici, fără a depăși 25 de euro pentru a nu fi nevoie de introducerea codului PIN.

Femeia primește un salariu de aproximativ 1.400 de euro pe lună, locuiește într-o casă decentă în Florența și are o mașină aproape nouă. Prin urmare, nu era o persoană care avea nevoie de bani pentru a trăi, comentează jurnaliștii italieni.

Directoarea spitalului și-a exprimat dezamăgirea față de cele întâmplate și a declarat că femeia va fi suspendată din funcție atunci când va sosi comunicarea oficială din partea procuraturii.

Tatăl femeii care a murit din cauza Covid, și care a depus prima plângere pentru furt, a declarat că banii pe care îi va recupera vor fi donați în scopuri caritabile.

Sursa foto: Pixabay

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce s-a gândit ea? Că dacă sunt pe moarte, oricum nu mai au nevoie de bani.
    Din ce am auzit, în România, în spitale, când mergi să iți recuperezi o rudă decedată, nu mai are nici cerceii, nici telefonul sau ceasul.
    De-asta suntem unde suntem și vom dispărea ca nație. De neoameni. Suflete de satane. Nu toți suntem așa dar otrava se răspândește ușor.

  2. avem foarte multe gunoaie umane, rezultat al anilor de comunism si „tranzitie”. Oameni noi, neoameni adica. Fara repere morale.

  3. Internat fiind,te duci sa faci o radiografie,un consult ante operație,la întoarcere nu mai găsești banii in geanta lăsată în noptieră sau sub pernă,sau…!ori asistente,infirmiere,ceilalți internați!e de groaza!nu le mai ajung șpăgile,furturile de medicamente,fase,seringi,injecții,orice de acolo,până la mâncare și hârtie igienică!și cu salarii extra!până nu i se taie mâna nu faci nimic!

  4. Stați calmi că se întâmplă și în România … Dar se mușamalizează repede