G4Media.ro

Rockerul canadian Randy Bachman și-a regăsit în Japonia chitara care îi fusese…

captura youtube

Rockerul canadian Randy Bachman și-a regăsit în Japonia chitara care îi fusese furată acum aproape o jumătate de secol

Rockerul canadian Randy Bachman și-a regăsit vineri, în Japonia, chitara care i-a fost furată în urmă cu 46 de ani, potrivit Le Figaro.

Autorul hitului „American Woman” din 1970 cu trupa sa The Guess Who a călătorit la Tokyo pentru o reuniune emoționantă cu iubitul său Gretsch, care i-a fost furat într-un hotel din Toronto (estul Canadei) în 1976.

„Am fost devastat”, a declarat pentru AFP muzicianul în vârstă de 78 de ani. „Am scris câteva cântece care s-au vândut în milioane de exemplare cu acea chitară (…) Era ca și cum ar fi fost chitara mea magică. Iar când dispare brusc, magia dispare”.

Vedeta a cumpărat acest model Chet Atkins 6120 portocaliu la vârsta de 19 ani cu patru sute de dolari, sumă pe a câștigat-o tunzând peluze și spălând mașini. Artistul râvnea de mult timp la această chitară și a petrecut ore întregi admirând-o în vitrina unui magazin din Winnipeg (centrul Canadei), la începutul anilor 1960, împreună cu prietenul său, muzicianul Neil Young.

Instrumentul, pe care îl lega cu lanțuri de toaletele hotelurilor în care se cazase în timpul turneelor trupei sale, ca măsură de precauție, îi fusese furat atunci când îl încredințase pentru scurt timp unui ajutor de scenă.

„O iubire a tinereții”

Datorită unui fan, Bachman și-a găsit Gretsch-ul: compatriotul său William Long a răsfoit sute de imagini pe internet până când a identificat instrumentul în 2020, datorită locației speciale a unui nod în lemn.

Detectivul amator a urmărit chitara de pe site-ul unui magazin de muzică din Tokyo până la un muzician japonez pe nume Takeshi, care a fost văzut cântând la ea într-un videoclip postat pe YouTube în 2019.

Abia după ce starea de sănătate s-a îmbunătățit, Randy Bachman a putut veni personal în Japonia pentru a-i oferi lui Takeshi o chitară identică și pentru a se reîntâlni cu „iubita sa din copilărie”.

„Oricine a avut-o, trebuie să o fi iubit la fel de mult ca și mine, pentru că nu există nicio modificare, nicio reparație”, a comentat Bachman. „Este frumos.”

Cei doi muzicieni au sărbătorit momentul pe o scenă de la ambasada Canadei din Tokyo, interpretând piesa American Woman, cunoscută și prin intermediul coverului realizat de Lenny Kravitz în 1999.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter