G4Media.ro

Robert Negoiță propune Consiliului Local să aprobe un împrumut de 150 de…

Sursa foto: Primăria Sectorului 3

Robert Negoiță propune Consiliului Local să aprobe un împrumut de 150 de milioane de lei pentru trei pasaje subterane și două benzi de circulație în Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, propune Consiliului Local să aprobe, în şedinţa de joi, contractarea unui împrumut de 150 de milioane de lei pentru realizarea a două pasaje rutiere subterane în zona şoselei Mihai Bravu, construirea unui pasaj pietonal subteran în dreptul staţiei de tramvai Laborator şi crearea a două benzi de circulaţie pe Calea Dudeşti.

„Se aprobă contractarea şi/sau garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 150.000.000 de lei, cu o maturitate de minim 10 ani, începând cu anul 2022”, stipulează proiectul de hotărâre.

Consiliul Local a aprobat, prin hotărârea nr. 85 din 30 martie 2020, indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii privind creşterea mobilităţii urbane prin fluidizarea traficului auto pe şoseaua Mihai Bravu (de la intersecţia cu strada Baba Novac până la strada Peneş Curcanul).

Hotărârea Consiliului Local nr. 85 din 30 martie 2020 prevede realizarea a două pasaje rutiere subterane pe direcţia şoselei Mihai Bravu (la intersecţiile şoseaua Mihai Bravu – Calea Dudeşti – bd. Camil Ressu şi şos. Mihai Bravu – Calea Vitan), construirea unui pasaj pietonal subteran din dreptul staţiei de tramvai Laborator, relocarea semaforului, respectiv a trecerii de pietoni de pe şoseaua Mihai Bravu şi crearea a două benzi de circulaţie pe Calea Dudeşti, în vederea creşterii capacităţii de preluare a fluxurilor de trafic din intersecţia şos. Mihai Bravu – Calea Dudeşti – bd. Camil Ressu spre Calea Dudeşti.

Context

Primăria Sector 3 din București a scos la licitație în SICAP un contract de 147 milioane de lei (30 milioane de euro) pentru a construi pe Bulevardul Mihai Bravu două pasaje rutiere subterane în dublu sens, care să treacă pe sub magistralele de metrou M1/M3 și pe sub Calea Vitan, un pasaj pietonal subteran și lucrări de lărgire parțială a Căii Dudești. Zona Baba Novac – Dristor – Șoseaua Mihai Bravu este una dintre cele mai aglomerate din Capitală, notează Economedia.ro.

Acest proiect este parte din obiectivul mai larg de investiții al PS3 denumit „Creșterea mobilității urbane prin fluidizarea traficului auto pe șoseaua Mihai Bravu, de la intersecția cu str. Baba Novac până la intersecția cu str. Peneș Curcanul”.

24 de luni este durata contractului iar finanțarea lui se face din bugetul propriu șI din fonduri atrase.

Descrierea pe larg a lucrărilor ce urmează a fi executate, cu citat din Caietul de Sarcini al licitației:

„1. Construirea a două pasaje rutiere subterane pe direcția Șoselei Mihai Bravu:

– Pasaj rutier subteran – între intersecția Strada Baba Novac – Șoseaua Mihai Bravu (nord) și intersecția Șoseaua Mihai Bravu – Strada Laborator (Sud) care subtraversează intersecția dintre Calea Dudești – Bulevardul Camil Ressu – Șoseaua Mihai Bravu

– Pasaj rutier subteran – între intersecția Strada Laborator – Șoseaua Mihai Bravu (nord) și intersecția Șoseaua Mihai Bravu – Strada Pătlaginei (sud) care subtraversează intersecția dintre Calea Vitan și Șoseaua Mihai Bravu;

2. Construirea unui pasaj pietonal subteran în dreptul stației de tramvai Laborator;

3. Crearea a două benzi de circulație pe Calea Dudești în vederea măririi spațiului de stocare la semafor și a creșterii capacității de preluare a fluxurilor de trafic din intersecția Șos. Mihai Bravu – Calea Dudești – B- dul Camil Ressu spre Calea Dudești”.

 

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Primăria Sectorului 3

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Iar vrea cr.eti.nul asta sa sape gropi scumpe si inutile, care vor bloca bd. Mihai Bravu complet cativa ani, cu rezultate zero in fluidizare.
  Sper sa il blocheze Primaria Capitalei.

  • fratii nevoita SUNT nepotii SEFULUI SERVICIULUI APORT VALUTAR SPECIAL AL LUI ceaUsescu.

   fratii nevoita AU PRIMIT O AMNISTIE FISCALA DE CATEVA ZECI DE MILIOANE DE EURO DE LA PARTID.

  • Gunoiul asta vrea împrumut, mai bine se gândește cum să răspundă în fața legii pentru morții de la Ministerul Culturii, de fapt, care lege ?

 2. Mai bine face pasaje pe deasupra, costa mai putin si este gata mai repede. Cel mai important nu se umple de apa cand ploua

 3. Mai bine puneti pamant si plantati copaci in locul betonului si asfaltului. Sa oblige toti cetatenii sa mearga pe trotinete si biciclete.

 4. Nu aprobați niciun împrumut, hoților!
  Negoiță aruncă banii din impozitele si taxele noastre locale aiurea, pe lucrări tot mai ciudate și enervante, dar acum vrea și împrumuturi!
  De cand s-au scumpit de peste 8 ori locurile de parcare a început o activitate frenetica pe aleile din S3 pentru decopertări de asfalt, borduri și bordurele, de n-ai văzut!
  Se scoate atâta moloz, se lucreaza in draci atatea zile și pentru ce, sau mai bine zis pentru cine?!
  Zona unde am locul de parcare era absolut OK, dar a trebuit sa-mi duc mașina la dracu în praznic pentru cel puțin 1 săptămână pentru că vrea Primaria, prin firmele ei de casă, să zgarme un pic și la mine!
  Niste mafioți peste tot și la nivel național și la nivel local! Nu garantez că vom mai rezista mult!

 5. Votati-l in continuare. Locuitorii din sector 3 habar nu au ce amenzi primește primăria de la Garda de Mediu și le achita din banii contribuabililor. Negoiță la al- 4-lea mandat sau o mare Plăcută Suedeză.