G4Media.ro

Robert Negoiță, după ce Primăria Sectorului 3 a pierdut irevocabil cele 12…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Robert Negoiță, după ce Primăria Sectorului 3 a pierdut irevocabil cele 12 hectare retrocedate în 2005 din Parcul IOR: Săptămână neagră pentru Sectorul 3/ Așteptăm motivarea instanței

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a reacționat pe facebook vineri seara la decizia definitivă și irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care 12 hectare din parcul IOR retrocedate în 2005,  în mandatul lui Adriean Videanu, sunt pierdute de primărie.

„Săptămână neagră pentru Sectorul 3: instanța a decis, definitiv și irevocabil, că cele 12 hectare din #ParculIOR rămân pierdute. Un moment foarte trist, după ani de zile în care ne-am zbătut singuri să demonstrăm evidența și anume că acel teren este parte din parcul nostru și că nu trebuia niciodată retrocedat. Nu vreau să spun mai multe acum așteptăm să vedem motivarea instanței.”, a scris Negoiță. 

El a adăugat: „Am pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul!”

Anunțul pierderii procesului a fost făcut pe facebook, în cursul zilei de vineri, de consilierul general USR, Ana Ciceală. Ea a explicat că, printre alte, primăria sectorului 3 nu a putut demonstra în fața instanței, când procesul era la Curtea de Apel, că pe cele 12 hectare retrocedate este un parc.

„Profund nedrept, mă abţin cu greu să comentez hotărârile instanţelor pe acest caz şi voi comenta separat modul defectuos în care au susţinut cauza în instanţă Primăria Sectorului 3 şi s-au ‘apărat’ cei de la PMB de-a lungul celor zece ani de procese. Este strigător la cer de exemplu că un expert plătit cu 1.200 lei a evaluat pentru instanţă că acolo nu a fost amenajat niciodată parc”, scrie Ana Ciceală pe Facebook.

Ea menţionează că în perioada următoare se va interesa în legătură cu eventuale posibilităţi de anulare a acestei dispoziţii de retrocedare. Astfel, ar putea ataca dispoziţia de retrocedare în calitate de consilier general şi va încerca să convingă USR să facă acest lucru, în calitate de partid politic.

Pe de altă parte, Ciceală arată că „în lipsa unor instrumente legale cu şanse rezonabile de reuşită”, terenul ar putea fi expropriat în baza legii exproprierilor de utilitate publică.

„Ca ordin de mărime, la un calcul la prima vedere, suma totală de expropriere ar fi puţin peste 4% din bugetul anual al Primăriei Sectorului 3 şi mai puţin de o pătrime din bugetul anual de investiţii al Sectorului 3. Pentru Primăria Generală, procentele necesare sunt şi mai mici”, menţionează reprezentanta USR.

Astfel, Ciceală precizează că va evalua dacă mai există posibilităţi legale care să ducă la „un rezultat favorabil al instanţelor pentru recuperarea parcului”, dar că în paralel va face demersuri pentru exproprierea celor 12 hectare. Astfel, ia în calcul inclusiv pregătirea unei hotărâri de Consiliu General şi identificarea resurselor financiare necesare la PMB, în cazul în care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, „nu va vrea să îşi asume bugetul sau măcar să contribuie” la el.

„Mă voi lupta în continuare pentru ca bucata de parc IOR, inima Sectorului 3, să rămână parc pentru copiii noştri şi pentru sănătatea noastră, a tuturor”, scrie Ciceală.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Ce ne-a promis noua Primarul General? Un Bucuresti verde. Ce a facut in acest caz? Vrem parcul inapoi.

  • Da, de ce nu era Nicușor Dan primar în 2005? Demisia Nicușor Dan!

  • ce a facut echipa de juristi a primariei sector 3 poate vrei sa zici. dar nu te poti abtine sa nu minti un pic.

  • Trucaje bolșevice 😂😂😂😂😂
   Bolșevicii au găsit o nouă metodă de jaf, „pierd” procese și licitații pe bandă rulantă 😂😂
   Vai, vai , vai ci durieri, ieti-ti băi parcu’ cum chieri ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Ce mincinos!. Circul ala cu gonflabile în tarana și aproape de trotuar, care pun în pericol viata copiilor, cu aprobarea cui functioneaza?

 3. Nu aveți decât să îl cumpărați .

 4. „Primar” de facebook: O săptămână neagră pentru Sectorul 3, o săptămână luminoasă pentru buzunarele mafiei imobiliare şi pentru sclavii ei din primărie! $$$$$$$$$$$$$

  • exact. l-au „pierdut” cica. aiurea, asta s-a dorit. in 50 de ani vor fi doar betoane in bucuresti. astept sa retrocedeze si terenurile de sub blocuri, sa vedem atunci.

 5. Zice Negoiță și tragi apa. Șeful mafiei imobiliare din București, în special în sectorul 3. Când rămâne fără bani pentru blocuri, mai pune niște pavele, borduri și panseluțe. Nu e în stare sa facă mai mult. I-a ieșit combinația și de data asta. Se plange pe Facebook ca a pierdut terenul, ca sa iasa bine in fata electoratului, dar el are deja pregatite planurile pentru constructia de blocuri din carton cum numai el știe sa facă. Votați Negoiță idi0tilor. O sa va constriasca asta blocuri peste case.

  • Negoită face parte din alt clan,care era la cutite cu a lu’ Adrian Nastase. Ei nu se pot opri,fiindcă tot timpul își dispută suprematia.Cu cat au mai mult cu atat devin și mai puternici.Legea capitalismului salbatic.

 6. Primăria nu a pierdut nimic , deoarece nu avea acte de proprietate pe acel teren , la fel procedează și nenorociți din primăria Capitalei, care se înstăpânesc pe terenuri care nu le aparțin . Dar vor să îi oblige pe proprietari să facă numai ce vor ei .