G4Media.ro

RMN de peste 1 milion de euro, stricat de penele de curent…

Sursa foto: Pixabay

RMN de peste 1 milion de euro, stricat de penele de curent din Arad / ”Ceea ce pățesc mii de arădeni a pățit și spitalul”

RMN-ul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad s-a defectat din cauza căderilor de curent, a anunțat președintele Consiliului Județean Arad, care a anunțat o investiție într-o sursă independentă de energie care să asigure funcționarea aparatului în cazul penelor de curent, relatează NewsAr.ro.

El a propus alocarea a 32.000 de lei pentru achiziționarea unui UPS necesar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

„După ce am cheltuit peste 1 milion de euro pentru aparatul RMN la Spitalul Județean, fluctuațiile de tensiune l-au «pus pe butuci» pentru câteva zile, chiar săptămâni! Ceea ce pățesc mii de arădeni a pățit și spitalul, funcționarea aparatului a fost afectată de căderile de curent și de suprasarcină. De aceea, in ședința de marți a Consiliului Județean am propus să alocăm bani pentru cumpărarea unui dispozitiv care să asigure o tensiune constantă pentru acest aparat important în diagnosticarea exactă a bolilor”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Curent cu pene…UPS, AAR, etc.

 2. probabil piesa stricata costa 10 centi

  • Românii sunt experţi în toate, inclusiv aparate RMN, e o ţară de experţi, care şi votează ca nişte experţi, de-aasta se goleşte România şi toţi pleacă în scârbă, ca să scape de experţi.

 3. pe bune ? enel sa plateasca si gata , a trecut ! nu mai doare

  • Enel ca orice alta mare companie nu plătește niciodată. Vor avea grija sa mai mareasca pretul si in final vom plăti tot noi. Întotdeauna in final noi plătim.

 4. Dacă costă 1 mil. de euro și nu este echipat cu sisteme de rezistență la pene de curent nu este bun, nu-și merita banii.
  Managerii sa dea socoteală pentru o așa achiziție scumpa și slabă!!

 5. 1 mil. de euro pe piața neagră.

 6. exista ordin ANRE care specifica clar responsabilitatea ENEL pentru asa ceva.

 7. Dacă pentru un server de 20.000 € o firma mica își ia un UPS adecvat, pentru asa echipamente scumpe, nu e nimeni vinovat ca n-a achiziționat un UPS corespunzător??
  Întreb și eu, pentru un prieten care nu se pricepe…