G4Media.ro

Rise Project: Moşia ascunsă a lui Cristian Poteraş – vile şi 7…

Rise Project: Moşia ascunsă a lui Cristian Poteraş – vile şi 7 hectare de teren pe Valea Prahovei, pe numele soacrei

RISE Project scoate la lumină o proprietate de pe Valea Prahovei, pe care Cristian Poteraș, primar al Sectorului 6 în perioada 2004-2012, și-a amenajat-o prin intermediul soacrei.

În prezent, Poteraș se află la închisoare. A fost condamnat la opt ani de închisoare pentru retrocedarea frauduloasă a unor terenuri evaluate la 58 de milioane de euro.

Sentința a fost pronunțată în 2015.

La data derulării investigației care l-a trimis după gratii, DNA nu a reușit să depisteze pe numele lui decât un apartament din Crângași și o sumă modică, într-un cont bancar.

Deși aceste bunuri restrânse i-au fost puse sub sechestru pe durata procesului, instanța care l-a condamnat la închisoare în 2015, nu a dispus confiscarea lor.

Judecătorii au considerat că prejudiciul din dosar – 58 de milioane de euro – trebuie recuperat exclusiv prin întoarcerea în proprietatea statului a terenurilor retrocedate fraudulos – procedură nefinalizată până astăzi. (Amănunte, AICI).

Anul trecut, procurorii DNA au mai deschis însă un dosar penal împotriva lui Poteraș.

Aceștia l-au acuzat pe fostul edil de primirea unor șpăgi de aproximativ 1 milion de euro, cât timp conducea Sectorul 6.

Șpăgile ar fi fost luate pentru trucarea unor licitații și pentru emiterea unei autorizații de construire.

Dacă vor dori – în această a doua investigație – să pună sub sechestru proprietatea scoasă acum la lumină de RISE Project, magistrații DNA vor trebui mai întâi să demonstreze că cea care încă o deține în acte – soacra lui Poteraș – a fost folosită ca om-de-paie la cumpărarea domeniului imobiliar de pe Valea Prahovei.

Mai exact, să arate, în fața unei instanțe de judecată, că vârstnica nu a avut venituri proprii cu care să cumpere și mai apoi să dezvolte proprietatea prezentată azi de RISE.

Citeşte aici investigaţia integrală a Riseproject.ro

Foto: Familia Poteraş (Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Uitandu-ma la Poteras asta, imi dau seama de ce PNL nu va avea nici pe departe succesul electoral pe care-l asteapta. Pentru simplu fapt ca a „spalat/albit” politic niste mari dubiosi ai PDL-ului. O gramada de primari, viceprimari, presedinti sau vicepresedinti de CJ uri, consilieri locali sau judeteni fosti PDL actuali PNL , corupti pana in maduva oaselor sau, in cel mai bun caz, balacindu-se in mocirla indiferentei si a nepasarii fata de banul public. Pentru mine, ca aradean, exemplul cel mai graitor este al primarului PDL din Arad Ghe. Falca si a organizatiei PNL Arad, aproape in intregime cea a fostului PDL. Personal nu vad nici o diferenta intre apucaturile si mentalitatile PSD la nivel national si cele ale PNL/PDL la nivel local. Aceiasi incompetenta, reacredinta, nepasare, cinism, aroganta agresiva, credinta nestramutata ca sunt in fotoliile de sefi pentru vecie.
    Daca PNL imi permite un sfat : faceti-va curat in propria curte. Aveti o gramada de mizerie care pute rau de tot, exact ca gunoiul neridicat de zile intregi din spatele blocului meu din Arad.

  2. Ce familie frumoasa! Toate aceste familii care traiesc din bani sifonati de la stat (adica din banii nostri) sunt foarte frumoase, asa un pic mai grasuti ca doar mananca bine au masini bune, case frumoase, educatie aleasa , acces la servicii medicale de calitate, cam tot ce ne-am dori si noi!
    P.S. Autostrazi nu avem nici noi nici ei!