G4Media.ro

Rezultate finale: Tabăra Barna a obținut majoritate în Biroul Național al USR…

Rezultate finale: Tabăra Barna a obținut majoritate în Biroul Național al USR PLUS/ Cătălin Drulă (USR), Vlad Voiculescu (PLUS), Dan Barna (USR), Anca Dragu (PLUS), Ionut Moșteanu (USR), Allen Coliban (USR) și Claudiu Năsui (USR) sunt noii vicepreședinți

Tabăra Barna a obținut majoritate în Biroul Național al USR PLUS, cu 14 mandate (57,32%) față de 8 mandate tabăra Cioloș (33,61%). Echipa Darău – Coliban de la Brașov a obținut două mandate (8,86%). Cifrele sunt valabile conform rezultatelor finale ale numărătorii voturilor.

În funcțiile de vicepreședinți au fost aleși Cătălin Drulă (USR), Vlad Voiculescu (PLUS), Dan Barna (USR), Anca Dragu (PLUS), Ionut Moșteanu (USR), Allen Coliban (USR) și Claudiu Năsui (USR).

De precizat ar fi că cele mai multe voturi pentru Biroul Național au fost obținute de Cătălin Drulă (610), urmat de Dan Barna (592) și Ionuț Moșteanu (582).

Din echipa lui Dacian Cioloș cele mai multe voturi au fost obținute de Vlad Voiculescu (378), Anca Dragu (376) și Dragoș Tudorache (367), în timp ce Dacian Cioloș a obținut 316 voturi.

În urma numărării voturilor, componența noului Birou Național USR PLUS este:

1. Cătălin Drulă, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
2. Vlad Voiculescu, vicepreședinte, Uniți, Reușim!
3. Dan Barna, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
4. Ionuț Moșteanu, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
5. Anca Dragu, vicepreședinte, Uniți, Reușim!
6. Allen Coliban, vicepreședinte, #Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România
7. Claudiu Năsui, vicepreședinte, USR PLUS la guvernare 2024
8. Dragoș Tudorache, Uniți, Reușim!
9. Cristian Ghinea, USR PLUS la guvernare 2024
10. Vlad Botoș, USR PLUS la guvernare 2024
11. Andrei Lupu, Uniți, Reușim!
12. Stelian Ion, USR PLUS la guvernare 2024
13. Lucian Stanciu-Viziteu, USR PLUS la guvernare 2024
14. Cristina Prună, USR PLUS la guvernare 2024
15. Oana Țoiu, Uniți, Reușim!
16. Silviu Dehelean, USR PLUS la guvernare 2024
17. Cătălin Teniță, #Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România
18. Radu Mihaiu, USR PLUS la guvernare 2024
19. Ioana Mihăilă, Uniți, Reușim!
20. Liviu Mălureanu, USR PLUS la guvernare 2024
21. Radu Miruța, USR PLUS la guvernare 2024
22. Dragoș Pîslaru, Uniți, Reușim!
23. Radu Panait, USR PLUS la guvernare 2024
24. Monica Berescu, Uniți, Reușim!

Comisia Națională de Arbitraj este formată din Emil Duhnea, Bogdan Burjan, Lorin Ursa, Ioan Leonard Bulai, Nicolae Tanasă, Marius Vulcan, Raluca Rusu, Adrian Niță, Oana Ozmen, Antonio Pârâu-Enache, Alexandra Ionela Bulgaru.

Comisia Națională de Cenzori este formată din Andreea Ioana Dinet, Ovidiu Radu și Alexandru Gabriel Andronache.

 • Vezi aici rezultatele finale pentru cele 24 de poziții din Biroul Permanent. Informațiile se actualizează pe măsură ce numărătoarea avansează.

Alegerile pentru componența BN a partidului au o importanță majoră întrucât deciziile în USR PLUS sunt luate de această structură și nu impuse de președintele formațiunii.

Altfel spus, Dacian Cioloș, noul lider al USR PLUS, are nevoie de sprijinul Biroului Național în activitatea sa.

Context

Delegaţi din întreaga ţară au votat, sâmbătă, în cadrul Congresului USR PLUS desfăşurat la Romexpo, componenţa noului Birou Naţional al formaţiunii.

În contextul restricţiilor impuse din cauza pandemiei, delegaţii au fost împărţiţi pe fluxuri orare pentru a-şi exercita votul. La congres a fost permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate.

Dacian Cioloş a anunţat că duminică, în cea de a doua zi a Congresului USR PLUS, în cadrul unei şedinţe desfăşurate online, vor fi prezentate rezultatele alegerilor pentru Biroul Naţional, pentru Comisia Naţională de Arbitraj şi pentru Comisia Naţională de Cenzori. În aceeaşi şedinţă urmează să fie validat noul preşedinte.

„Mâine după-amiază, în două sloturi, vom avea discuţiile şi votul pe amendamente la statut”, a mai precizat el.

Pentru Biroul Naţional şi-au depus candidatura 93 de membri USR PLUS, grupaţi în trei liste, dar şi trei candidaţi independenţi.

* Pe lista „USR PLUS la Guvernare 2024” figurează: Dan Barna, Octavian Berceanu, Vlad Botoş, Cosette Chichirău, Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Stelian Ion, Elena Lasconi, Liviu Mălureanu, Radu Mihail, Radu Mihaiu, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Cristian Seidler, Lucian Stanciu-Viziteu.

* Lista „#Uniţi, reuşim!” este formată din: Dacian Cioloş, Alexandru Paul Dimitriu, Anca Dragu, Victor Giosan, Andrei Lupu, Ioana Mihăilă, Alin Mituţa, Dragoş Pîslaru, Alin Stoica, Ramona Strugariu, Ciprian Teleman, Oana Ţoiu, Dragoş Tudorache, Vlad Voiculescu.

* Lista „#Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România” îi include pe: Adrian Albu, Flavia Boghiu, Marius Cobianu, Alexandra Coliban, Allen Coliban, Andrei Corbu, Radu Molnar, Mihai Poliţeanu, Bogdan Stroe, Nicu Ştefănuţă, Cătălin Teniţă, Vlad Teohari.

* Cei trei candidaţi independenţi sunt: Andrei Iulian Mărgărit, Lucian Ştefan Rădulescu, Alexandru Surcel.

sursa foto: Facebook/ USR PLUS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

94 comentarii

 1. cat o sa mai incercati sa para ca exista n tabere in partidul asta?

  • Pana in 2023, PLUS este condus de Printzul Woke de Romania, apoi, firesc urmeaza Drula. Nu merita sa piarda partidul dinntractiune, cu Woke la carma. O Locomotova Drula este ceea ce trebuie.

  • Stai linistit, ca nu vrea nimeni raul partidului asta. Dar daca nu stam cu ochii cu ei ca pe butelie, o sa o ia si ei razna si exact asta nu vrem. Daca o iau razna si astia, cu cine mai votam?

  • @un domn, USR-ul și-a ales prezidențiabilul pentru 2024. Ce rost are să-l ardă pe Cioloș. Cioloș e cotat cu cele mai bune șanse la președinție în 2024, Barna in 2019 a fost iepure.
   Candidați la președenție în 2024
   1 Ciolos
   2 Sosoaca
   3 Bolojan, PNL
   4 Firea, PSD

  • Da, deja e plictisitoare treaba.

  • @ Gogu
   Printzul Woke de Romania NU va fi votat, iti spun ca sa nu visezi cu Greta Garbo.
   Chiar activul talibande la PLUS nu il va vota, de Oamenii de la Defunctul USR, nu mai zic.Trece pe Ciolosh, la uitate, nevotate.

  • Dar pana la urma, ce mai conteaza, noi sa fim sanatosi.
   Ma duc, am pofta de penis, socializam mai tarziu!!!

  • @Gogu: Bolojan? Mă indoiesc. Cel mai probabil vor pierde pe mâna lui Rareș Bogdan, care pare a se pregăti pentru rolul ăsta de câțiva ani.

  • Acesta este statutul, se concurează la nivel de echipe, nu ai ce face.

   Da, acum spargerea s-a făcut aproximativ în USR, PLUS și gruparea Nicușor din USR. Dar s-a cam terminat, la următorul congres va fi o amestecătură totala, pentru că și filialele s-au amestecat total

  • @ un prieten, după mine Rareș Bogdan s-a compromis, neutralitatea lui Bolojan va face diferența, dar e numai o presupunere a nea

   Oricum nu voi vota vreodată un candidat de la PNL, cel mai duplicitar partid

  • @ Gogu

   Penele NU mai exista, la Modrogan inca nu a ajuns vestea, in 2024 vor vedea.
   Ma intreb daca Raresh Bogdan se intoarce la Realitateatv, pe aceeasi schema a intoarcerii lu ala, Tudor Barbu, culmea si ala tot la penele era.

  • Bolojan, PNL- nu se mîndrește cu pnl de azi/ nici in viitorul apropiat, asa ca nici nu-si va dori funcție de ” mumie” la cotroceni…sa nu mai vorbim de calitatea umană care arareori o găsim la pleava din politica românească

  • La nivel de voturi obținute, se vede deja cine va fi candidatul pentru când vom scapa de kwj,…poate a fost o idee bună să nu candideze acum….deși sceptic, la următoarele alegeri am cu cine vota, până atunci, rupe-le gâtul la zombilitici Drula tata…, la negocieri trebuie să luați pielea de pe Cazu…., pe lângă funcțiile pierdute, solicitați și funcția de premier, echipa câștigătoare e mult mai slabă la negocieri, la ce bătaie pe funcții e intre ei, se vor certa până când vin alegerile următoare….propuneți oameni decenți, VV și Stelica nu trebuie propuși miniștri, propuneți pe Adrian Wiener la Sănătate, omul e implicat total și nu are interese în spate..

  • G4 are o misiune: să dea cu ceață. Există tabere în USR-plus, dar printre ele nu e nici o tabără Barna.

  • Diferenţa faţă de taberele din PNL e ca de la cer la pământ.

  • Mujahedinii ui barna ii contracarează pe talibanii puiului de vulpe!
   Panarame!

 2. Presedinte dintr-o tabara cu birou politic din alta tabara. Reteta perfecta pentru dezastru. Castiga cine isi aresteaza mai repede adversarii. Altfel se alege praful.

  • Nu e cazul, Ciolos e capabil să negocieze. Va fi un echilibru între părți și era normal să fie așa Era absurd că USR-ul majoritar sa nu aibă consiliului național. Daca președintele partidului își impunea echipa, fractura ar fi fost uriașă, riscau să rupă partidul in două.

  • Ce funcție aveți in USR? Ca nu comentați pe aici doar in calitate de simpatizant? V-am tot urmărit postarile…mai bine zis, replicile!
   P.s daca vreți să spuneți, bineînțeles!

  • Duș ti culcă, nu mor caii când vor câinii.

  • De acord cu siliconu! PS pentru curiosi: nu sunt membru de partid

  • USR e terminat demult, dar nu asta-i cauza (sfîntă naivitate!), ai lu’ Barna-sa le zicem așa- nu-s din altă tabără față de Ciolos, îi sînt (și i-au fost) subordonați.

 3. Când ioghinii vor ceva, se roagă în grup, mii, zeci de mii. Chiar dacă puțin mai frumos decât draqu’ io-ghi Prem Da Cian are șanse uriașe. Ministru agriculturii, comisar, șef de renew, șef de partid când tu doar pe deasupra, fără fond, agro-nomist. Dupa unul blond cu oichii albaștrii și 2m poate urma unul mic, boob’os, schizo și aux ordres, să trăiți!.

 4. Singurul lucru reușit de USR prin ieșirea de la guvernare este legitimarea AUR, care acum zburda. Dacă asta ați urmărit, ați reușit din plin. Acum vreți laguvernare și puneți condiții de parca ați avea 51 la suta la alegeri. Mai ușor cu pianul pe scări.

  • Citzule, tu esti ma?

  • Și daca USR rămânea la guvernare, nu ieșea AUR azi sa protesteze? Hai să râdem.

   Ieșirea USR de la guvernare încurcă AUR, nu ajuta. Căci nu mai capitalizează ei toată nemulțumiri împotriva guvernului.

  • @Coemiz Parcă Ciolacu spunea ca pentru moțiunea lui erau 204 semnături inițial, aia nu era legitimare a AUR

  • Nu tontule, au urmărit sa fie tratați cu respect în coaliție, nu ca niște cârpe. Dar nu cred ca ști tu ce ii ala respect… Și și dacă ști, nu ții cont de el

  • Deci d-le @silicon_v, asta a fost motivul iesirii de la guvernare, acumularea de capital electoral
   Noi stiam demult, nu punem botul la vrajelile astea cu negocieri, nu-l vrem pe Catu…..
   Sa castigam electoral, tara da-o in strula noastra.
   Sa vad ce faceti miercuri cand veti fi invitatti sa faceti guvern cu PSD si AUR.
   Dai jos un guvern, iti asumi guvernarea. Cam asta este democratia.
   Alegerile anticipate nu va favorizeaza, sa refuzati nu va favorizeaza, o sa acceptati.
   Ati intrrat in capcana singuri. S-au a fost pregatita de acolo din interiorul partidului. Veddeti la aia care au guuvernat cu PSD in 2016.
   Prin absurd, castigati alegerile in 2024, ce mai guvernati? O tara facuta praf de PSD si AUR.

  • @gabriel

   Singura chestie e ca, la fel ca in bataile copilariei, nu ei au inceput, ci PNL-ul.

   Nu cred ca USRPlus avea un plan imediat de a iesi de la guvernare, din contra. Oamenii lui Barna doar ce se incalzisera, adica Drula si Ghinea. Nici nu aveau chef sa plece de acolo. Drula se pregatea sa mearga cu foarfeca la pasajul Mogosoaia, iar Ghinea se se pupe cu doamna Ursula la aprobarea PNRR.

   PNL-ul i-a luat prin surprindere, cu fortarea mainii la spate cu PNDL3 si cu demiterea lui Stelian Ion. Dupa asta, totul s-a facut praf. Partidul a reactionat cu furie si Barna a fost nevoit sa reactioneze la fel, ca avea congres intr-o luna cu vot popular. Mai mult, faptul ca nu a fost suficient de violent in declaratii si atitudine l-a costat „postul”, Ciolos reactionand mai repede si mai dur. Votantii USR l-au perceput pe Barna prea „cooperant” fata de PNL.

   Dap, miscarile violente facute de Citu si Iohannis l-au facut, foarte probabil, pe Ciolos presedinte la USR.

 5. Nu mai e tabara Barna e tabara Drula. Dupa cum se vede a iesit doar al 3-lea si la vicepresedinti dupa Drula si Voiculescu

  • Sistemul de vot nu ea așa. Fiecare echipă ia poziții proporțional cu votul total primit. Echipa lui Bârnă a luat 56%, a lui Ciolos 33%.

   Așa s-au împărțit și locurile proporțional pe echipe. Nu a fost o împărțire direct pe voturi, că lua echipa lui Bârnă absolut tot

   Strict pe vot, Bârnă a luat aproape 600 de voturi, Vlad Voiculescu cam 370, daca nu mă înșeală memoria. Ghinea, cu 570 de voturi nu a reușit să fie vicepreședinte, pe când Voiculescu, da.

   Dar, repet, e un sistem bun, echipele sunt reprezentate proporțional.

 6. Dacă USR+ are de gând să defileze cu nulitățile enumerate în titlul articolului, atunci să nu mai mire pe nimeni că acest partid a ajuns la 11%. Repet, sunt oameni onești și capabili în USR+ dar cei din conducere sunt vai mama lor, niște persoane dubioase, împinse de la spate de știm noi (unii) cine. Păcat! USR+ ne arată cum poate eșua și ultima speranță a românilor. Urât partid a devenit USR.

  • Pe langa antivaccinism este si asta o calitate a multor taietori de frunze de pe site: nesimtirea si aroganta. Nulitati zici? Le cunosti cv-le cumva? desi ajungi sa citesti G4 tot la nivel de Sosoaca si antena3 esti

  • @ AndreiG
   Un exemplu edificator de “competenta” sunt shleahta de consilieri locali de la Primaria Sector 3,:Bucuresti. Daca, te uiti la cv urile lor, te pacalesti, arata foarte bine, daca stai de vorba cu ei, sunt varza, de viceprimar ul, culmea de la PLUS, cred ca deja este in buzunarul lui Negoitza.
   Asadar, nu tasta nevrotic, sunt MUUULTE uscaturi venite de la PLUS care au ucis USR, in urma cu 48 ore, sa nu uiti asta!

  • Știm, aveți standarde mult mai înalte, Ciolacu și Firea. Sau, de ce nu, fostul șef de galerie Simion.

 7. Inca vreo 3-4 membri enumerati acolo si tot partidul era vicepresedinte

  • Sunt 7 vicepreședinți și 17 membri simpli. Așa e statutul. E o conducere mult, mult mai colectiva decât la PSD și PNL, unde președintele cam taie și spânzură.

  • nu e chiar asa nici macar la peneleaua.S-a vazut cum un presedinte de partid in speta Sica e total lasat pe dinafara de bpn.Convocari si decizii in lipsa lui etc

 8. Ciolos e iepurele lui Sosoaca , ca tot se pupa in bot cu AUR.
  Nulitatile celelalte ca VV Barna vor trage sa o puna pe Sosoaca presedinte.

 9. Băi, frate, de la o vreme (cam de vreo lună încoace) nu mai e loc de ăștia pe care, brusc, a început să-i frece grija de soarta USR. Tovarăși, țineți-vă prea-plinul de atenție și îngrijorare pentru marțea viitoare.

  • Sustin!!!! Ma intreb pentru cine or comenta, ca ai lor nu servesc G4, sunt gramada la/pe masinile de spalat creiere iar ai mei/ai nostri nu pun”botu'”la zicerile lor, cum or fi platiti oare, cu ora/ziua/luna? Urat mirositoare „meserie”!

 10. A fost un vot bun pentru USRPlus. Persoanele cu experiență și notorietatea (Ciolos, Drula,Barna, Vlad Voiculescu,Colliban,, Anca Dragu, Stelian Ion , Claudiu Năsui, Cristian Ghinea sau Dragoș Tudorache) sunt in conducerea partidului.

  As fi vrut să îl văd acolo și pe Dominic Fritz, dar cred că nu a candidat pe nicio lista. Probabil are destule pe cap la Timișoara.

  • Tu esti Copilul lui Brucan ? Sau esti reincarnarea lui Brucan ?
   Pacat ca nu esti cautat. Inteleg exaltarea ta ca a castigat Printul Woke de Romania, dar, sarcasmul la adresa Oamenilor din USR este fetid.

  • @ Botox_v
   Foarte BUN vot : Stelică, argatul pezedeilor Mazăre si Făgădău, Magister Vlăduț, Barna de la croitorie…
   Veți depăși planul la voturi ca înaintașii voștri, comuniștii !
   Cel puțin 150% din voturi in 2024, dacă nu chiar 300% !😂

  • Domnu „un domn”, dumneavoastra sunteti un troll care a umplut netul cu balaria de „Printul Woke de Romania”, va vad peste tot. Nu stiu cine ia de buna chestia asta.

   Dar hai sa si raspund, o data si atat. Nu am nicio exaltare ca a castigat Ciolos, eu gandeam ca Barna era o solutie mai buna. De ce? Barna e totusi o optiune mult mai curatica, om intrat in politica la 40 de ani, inainte facand cu totul si cu totul alte chestii. Mai greu sa ii gasesti scheleti prea mari prin dulap. Ciolos se strecoara de 20 de ani, pas cu pas, fara sa fi facut aproape 20 de ani o alegere politica clara. Om pe la Comisia Europeana, ministru al agriculturii in guvernul Tariceanu, Comisar European, prim-ministru. Functii de functii, numai prin numire, fara sa fi fost membru de partid. Dar sper sa ma insel si sa iasa bine pentru USR si asa.

 11. Acest vot a fost dat de catre delegati. Se pare ca votul delegatilor nu reflecta dorinta membrilor. Discrepanta dintre votul membrilor si cel al delegatilor este prea mare. Daca ar fi votat delegatii, atunci presedinte ar fi iesit Barna cu un procent f. mare.
  Nu degeaba am auzit eu ca alegerea delegatilor a fost un presarata de abuzuri din partea echipei Barna in f. multe filiale. Probabil ca tocmai aceste abuzuri au dus la alegerea lui Ciolos.

  • Nu neaparat. Este posibil ca in USR sa existe oameni (li se zice nicusoristi) care vor sa iasa USR dar nu le place de Barna. Iar Barna a luat la congresul asta tot sub 50%, la fel ca la votul pentru presedintie.

 12. Ce importanta mai are? Asocierea USR cu AUR si asocierea partidului cu manifestatia de aseara ce ne-a aratat cit habarnism exsta in tara si in lumea larga le scade rapid si putinele procente ramase .Sa guverneze cu noii prieteni .Ce teapa au luat useristii de buna credinta si cei ce inca ii mai sustin .

 13. Comitii , comitete , alegeri , toate fara folos . Au aruncat tara in aer si le-au datt nas celor de la AUR care acum vedem ce fac . USR trebuie rapid sa se delimiteze public de orisicare alianta cu PSD si AUR.

  • Corect!

  • Deci tu esti Schizo moldoveanul.
   Mai era si Schizo vâlceanul, cel cu ‘făcură’, ‘ieşiră’ si cum fu T1 la tine.
   Iar mafalda/ințeleptul/albina ar fi posibil ardelean sau ungurean prin textele de propaganda alambicate si mai potolite.

   Aveti o Miorița intreaga la echipa de trolli galbeni si iata ca a mai aparut inca un cioban sa va țină de urât.
   E momentul insă sa bagați toti patru sau câți sunteți o doină de jale. Baciul vostru suprem, Don Ficus, va sacrifica saptamana asta mioara voastră iubită.

  • Ca sa aibă loc citu la negocieri cu PSD, right?

 14. USR trezirea .Useristi ati votat AUR in alegeri ?

 15. Nu vad nici un userist care sa condamne ferm manifesrtatiile antivaciniste si anti presedinte ale aliatilor de la AUR sprijinite de autobuzele PSD . . Sa intelem ca ii sustin .

 16. Evoluția tehnicii face ca : ” Fiecare votează cu cine vrea și din urnă iese cine trebuie” , vezi alegere Clotilde, să devină Fiecare tastează ce vrea și din server iese cine trebuie. Cioloș Problema este că dacă în primul caz scopul a fost nobil , lupta cu ciuma roșie, în al doilea sunt alegeri interne . „Năravul din fire n-are lecuire”

  • Tehnologia duce la pa ra noia.

   Sistemul de votare oficial de la stat e una – e validat de catre reprezentantii tuturor partidelor aflati in fiecare sectie de votare (marja de eroare din neglijenta e sub 0.1%) – contestatiile sunt analizate de catre judecatori pe baza PV-ului intocmit in sectie si nu pe baza a ce apare la unele posturi tv in imagini obscure
   – sistemul de votare electronic – poate fi cumparat de la o firma (sau inchiriat) – cum a fost cazul aici
   Daca ai ITisti buni poti sa-ti faci propriul sistem.
   E aiurea sa crezi ca un soft open-source poate fi ‘hacherit’ daca e sub supravegherea propriilor angajati

  • Dar pe aia cu „Hotul striga hotii” o stiai mai pesedistule? Sau mai degraba ar trebui sa-ti spun bosevic, de la partidul care s-a specializat in furtul alegerilor inca din 1946. Toata planeta stie ca voi furati voturile, de la autobuze electorale la pungi cu ulei si faina, de la inlocuirea sacilor cu voturi pana la stampila suplimentara cu care anulati voturile opozitiei, ca sa nu mai vorbim de metoda suveica sau de falsificarea proceselor verbale pe care va pregateati sa o faceti in septembrie 2020. Tocmai voi v-ati gasit sa o acuzati pe Clotilde Armand, careia i-ati furat de altfel victoria in 2016?! Vezi ca Ghita TV tocmai a luat 60 de mii de lei amenda pentru ca a propagat marsavia asta.

 17. Pentru ce au făcut acum, nimeni nu o să se mai alieze cu ei în 2024, poate AUR.

 18. Exista un singur adevar, prins in filmul celor de la Recorder in primul meeting usr+ de la cluj: oamenilor (!)echilibrati NU LE PLACE politica.
  Pentru simplul fapt ca cei care au puterea pot sa abuzeze de ea si chiar o vor face: una spun si alta fac. E acea dedublare vizibila la functionarul public care-ti raspunde in scris, politicos, cu nimic ba chiar pare ca-si bate joc de tine.
  Chiar si daca ai alege o tabara – sa faci politica e una si sa traiesti viața in sistemul oferit de stat e alta.
  Procentul oamenilor care ies la vot la fiecare 4 ani va fi neschimbat

  • Din acest motiv -oamenii nu ies la vot – se intimpla tot ceea ce vezi . Partide mici acapareaza dreapta sau stinga (nu le pasa )aflata la putere si produc astfel haos .Fa un exercitiu de imaginatie si vezi cum ar fi aratat Romania acum daca la Vot ieseau un numar de peste 65 la suta dintre votanti .Aveam o Romanie ce putea fi condusa si cei ce erau la conducere puteau fi responsabilizati . Acum vedem greseala neiesirii la vot care le convine multora si care au facut ceea ce au facut ca sa pastreze haosul .USR este acum principalul vinovat impreuna cu fostul de la PNL pentru ceea ce se intimpla .

  • „Partide mici acaparează dreapta sau stânga” ce ai fumat ba? Care dreaptă? Care stânga? E USL și anti usl. Cum plm e usr principalul vinovat, doar în capul tău și a uselistilor are logica…

  • Au avut si invitati de la aur ?

 19. USR este acum principalul vinovat impreuna cu fostul de la PNL pentru ceea ce se intimpla .
  Din puțul gândirii unui …,,inteligent”!

  • E p,l,m,v mafalda, gicu… si altii.
   Alt fel de @ bruta lan.

   O sa fie mult mai rau pana va fi bine.

   Ce nu intelege nimeni e ca oamenii liberi fug de abuzuri si nu lupta cu ele.

  • Mai echipa casrigatoate….asa vedeti voi mereu aruncati pisica la altul…. chiar nu aveti nici o vina, voi sunteti spuma societatii… toti va vor raul…asa e , ceilalti nu va lasa sa « faceti treaba », sa furati linistiti….au curajul sa se opuna hotiilor voadtre de p dl isti….

  • Mai nou, daca ai coloana vertebrala si nu crei sa faci cardasie cu hotul esti vinovat….da, frumoasa mentalitate….sa traiti bine!

  • @bogdan: iti vine sa vrezi ca exista o lege care spuna ca cel care emite legi trebuie sa se asigure ca „legea trebuie sa impună”?
   Nu arunca nimeni pisica: abuzurile se fac de catre „majoritatea parlamentara”.
   Uite si un exemplu de lege nerespectata de nimeni:
   Din Codul Administrativ,

   Principiile procesului de descentralizare:

   „principiul responsabilității autorităților administrației publice locale în raport cu competențele ce le revin, care impune obligativitatea respectării aplicării standardelor de calitate și a standardelor de cost în furnizarea serviciilor publice și de utilitate publică;”

  • E normal sa nu fie respectate acele standarde, nu pentru ca nu vor, pentru ca nu stiu, ajung in functii (la toate partidele) persoane care nu au habar de nimic, is acolo doar pentru ca au pupat unde trebuie pe cine trebuie, nu stiu ei ce e ala standard si care e pretul real…. de asta merge asa tara….acele functii nu trebuiesc politizate ci trebuiesc ocupate de oameni specialisti in domeniu. Parerea mea…

  • @Lumea se preface ca nu vede/nu stie de șantajul „afaceristilor” care daca nu sunt lasati sa „respecte legea in ritmul lor” vor prefera sa-si inchida firmele si sa trimita lumea in somaj.
   Baiatul ala de la „banii in miscare” spunea ca daca statul prin ANAF ar incasa taxele ar avea bani sa construiasca 100 de spitale noi… dar e mai simplu sa lasi sa mearga doar asa cum e acum.
   Vointa politica e „sa nu schimbe nimeni nimic”.
   Poate din cauza asta aur are succes. Pentru ca e mai usor de inteles (!) pentru simpatizantii lor ceea ce vor (ce?)

  • Ce fel de afacerist e ala care tine contabilitate dubla pentru ca stie ca nimeni nu-l va controla vreodata?
   Sunt domenii in care grosul banilor incasati de firma nu sunt trecuti in contabilitate… nu e nimeni care sa investigheze. Se poate ajunge la altceva (grav) daca incerci sa le strici „afacerea”.

  • Astfel de practici nu sunt doar la noi…trist insa nu noi am inventat roata… in Franta is la ordinea zilei…

  • Si legile conteaza… sa fie aspre si sa existe control preventiv activ.
   La noi cred ca tocmai au schimbat legea si daca firma de contabilitate/audit greseste in cazul unei firme nu mai poate fi tras la raspundere patronul care incaseaza profitul

 20. Concluzie : nici nu Reușiți Uniți si nici USR la guvernare in 2024 ! 😂

 21. Erată : in 2024, poate va dau pezedeii si AURarii Ministerul Culturii.
  Merge Drulă să dirijeze cu ranga la Filarmonica ! 😂

 22. Au avut si invitati de la aur ?

 23. 🌟 𝔽𝕖𝕝𝕚𝕔𝕚𝕥ă𝕣𝕚! 🌟 In mare parte, rezulatele erau previzibile. Lista aceea (+Ciolos) va da un candidat puternic pentru alegerile prezidențiale din 2024. Succes!

  • Ciolos o sa fie in urma Sosoacei.
   Urmatorul Presedinte o sa fie un diplomat de cariera.In toate sondajele nimeni nu tine cont de Cristian Diaconescu.
   Intre R.Bogdan si C.Diaconescu mult electorat liberal ar vota cu al doilea.

  • Cătălin Drulă are potențial sa fie un candidat excelent pentru alegerile prezidențiale din 2024! Curajul, autenticitatea si eficiența pe care le-a dovedit in mandatul sau de ministru al MT sunt calități pe care pe care prea puțini alți politicieni le-au dovedit! Trebuie pregătit si investit in el!

  • D-na Diana, asta este greseala noastra , a romanilor, judecam dupa aparente.
   Ca om care a lucrat in transporturi peste 40 de ani, pot sa afirm ca in Min. Transporturilor este dezastru total.
   Transporturile nu inseamna numai sa continuam niste proiecte incepute si finantate de altii.
   Maritim,fluvial,feroviar, rutier- transportul multimodal aduce beneficii.
   Drula a fost ceva mai bunicel decat predecesorii sai, ceva mai vizibil, dar pentru mine asta nu este indeajuns.
   Cu finantarile cu care a fost ajutat Drula probabil ca si Cuc avea aceleasi realizari.

  • Daca prin continuat intelegi proiecte scoase de la sertar, blocate cu zecile de ani de altii, atunci ai dreptate.
   Sunt destule proiecte pe care Drula s-a miscat exemplar fata de toti ceilalti. Drumurile de acces de la Podul de la Braila, lotul Brasov-Fetesti, pasajul de la Mogosoaia, unde, atentie, nici Bode nici Scriosteanu nu au avut curaj sa-si asume public un termen de finalizare a lucrarilor pana sa apara Drula, rezilierea contractului pentru DN71 semnat de Bode cu o firma despre care se spune ca are legatura cu Arsene si care este cercetata de DNA, etc.
   Sa-l compari pe Drula cu Cuc demonstreaza ca esti cel putin rautacios. Ca un om care a lucrat 40 de ani in transporturi, probabil stii ca CFR, portul si TAROM sunt toate niste bombe cu ceas, capusate de ani de zile, de la cel mai inalt nivel pana la ultimul angajat, care are anumite pretentii salariale de la niste companii falimentare. Vezi cazul maririlor salariale de la Metrorex. Acolo nu ai cum sa faci reforma in adevaratul sens al cuvantului, decat daca se schimba doua lucruri:
   1. Legea. Pentru asta ai nevoie de majoritate parlamentara.
   2. Mentalitatea angajatului la stat, care, oricat de competent ar fi, este inghitit de modul in care functioneaza lucrurile in sistem.
   In alta ordine de idei, cu aceste alegeri, viitorul parca suna un pic mai frumos.

  • @gabriel
   Eu tocmai despre asta vorbesc.
   Transporturile trebuiesc luate ca un tot.
   Fara finantare Drula era un „obscur trecator in bezna lumii acestei”
   Oare cine a aprobat aceasta finantare? Cel mai detestat om, Zombilica.
   Proiectele si finantarile pe infrastructura nu se obtin in 5-6 luni.
   Eu am avut semne de intrebare cu acest Drula , atunci cand a adus in CA la Administratia Porturilor niste ong-isti habarnisti.
   Si cam peste tot situatia este la fel.
   Acum sa vii sa-mi povestesti mie ca tu esti altfel, scuza-ma taticule, sunt prea batran sa fiu prost.
   Voi va dati seama de dezastru numai din ceea ce intalniti sau vedeti la tv, cfr,tarom….
   Vezi infrastructura portuara la mare si la fluviu si o sa-ti dai seama de dezastrul total.
   Reforme ceva pe acolo? Nimic.
   Da-mi exemplu de o reforma inceputa de Drula. Ca a demolat trei chioscuri la metrou? Nu se pune.

  • Dle Gabriel, dacă deputatul Drulă ar fi avut un mandat de 4 ani, ati fi văzut si dvs diferenta in bine.
   In transporturi, majoritatea proiectelor fiind multi-anuale, doar un mandat de câțiva ani ar fi oferit dovezi complete referitoare la performanța lui ca ministru. Reformele (angajarea doar de top profesioniști, standardizare caiete de sarcini, implementare de sisteme de evaluare zilnică a performantei individuale, etc.) durează ani!

  • Domnule @gabriel, recunosc ca si eu am avut o singura mare nemulțumire legată de mandatul lui Drula: faptul ca a numit in CA-uri oameni care nu erau neaparat cei mai calificați, certificați, inteligenti, experimentați, capabili sa obțină rezultate in mod eficient. Acesta este un aspect foarte important, pentru ca reformele adevărate se implementează prin CA-URI, deci practic isi sabota singur performanța si s-a si adeverit pentru ca CA-ul numit de el la Metrorex nu a reușit sa anuleze in instanta creșterea de 18% a salariilor de la Metrorex.
   Însă in câteva luni si-a înțeles si el greșeala, mai ales ca încălcat si câteva prevederi din Codul Administrativ, si a început sa recruteze oameni prin concurs de CV-uri!
   Lucrul asta a dovedit ca este receptiv la feedback si ca este orientat inspre a acționa corect si legal!

   Probabil inițial i-a numit pe motive de “încredere” si pentru ca nu a avea alți profesionisti mai bine pregătiți, la îndemâna. Concursurile pe bune durează 2-3 luni!
   In rest însă, este eficient, are bune intenții si este pasionat de transporturi, adica are toate ingredientele necesare pentru a fi performant.

  • Cu cine vrei sa faca reforma? Cu Citu? Zbura in secunda doi. Si asa, tot se chinuiau sa scape de el. Pai sa vedem cine controleaza portul si care sunt increngaturile prin partidele vechi. As da nume, dar prefer sa ma abtin. Ca sa poti sa faci o reforma cu adevarat, ai nevoie de o lege noua, privind statutul functionarului public, ai nevoie de o justitie independenta care sa ancheteze toate neregulile si faptele de coruptie din trecut. Am vazut cum a confiscat PNL guvernul cand Stelian Ion a incercat sa numeasca profesionisti la DNA si DIICOT. In afara de Dragnea, nu am vazut, de ani de zile, un dosar pe mari cazuri de coruptie. Degeaba incercati sa ma convingeti ca PNL-ul e baiatul bun in treaba asta, nu prea aveti argumente.
   Aceste lucruri nu se pot realiza cu 15%.
   Am vazut cum au inceput sa se agite structurile cand a vrut Drula sa desfiinteze ARSVOM sau cand a retras licenta acelui operator feroviar privat, la care, in trecut, avea actiuni Elena Udrea.
   Chiar si asa, am vazut mai mult decat ma asteptam sa vad la vreun politician, dupa multi ani de acalmie.
   Cat despre acel port pe care il indicati. Ma scuzati, dar asa boala am pe voi, angajatii la stat.
   Va plangeti ca lucrati intr-un loc distrus, furat, sau capusat, dar, in acelasi timp, nu aveti vreo problema sa va incasati salariul si sa acceptati asta, cu replici de genul „sa traiti sefu”. Brusc incepeti sa va agitati doar cand cineva zgandare usor sistemul.
   Si sunt ferm convins ca toti preferati un sef pe stil Cuc, si nu va convenea unul ca Drula.

 24. Doar 20,8% sunt femei alese in BN, deci la capitolul asta mai aveti de lucru.

  • Drulă e doar un bufon umflat cu pompa de media partizanã.
   Nu a facut NIMIC pe Calea Ferată. Merg frecvent pe ruta Timișoara -București, e DEZASTRU ! Trenuri care intarzie cu zecile de minute, așteptându-se unele pe altele pentru a intra pe singurul fir funcțional. Zone unde vagonul se balanseazã stanga-dreapta de te rogi la Cel de Sus sa nu deraieze. Locomotive care se strică și aștepți pana vine alta. Lipsa din ce în ce mai acutã de mecanici.
   Și sa te ferească Atotputernicul sa fii nevoit sa iei un tren de navetiști, înghesuiți în picioare ca sardelele sau stand pe scãunele de pescari.
   Acolo e România REALA, mocnind de furie !
   Care NU va vota unul ca Drulă.

  • Nu il votezi pe Drula, ca nu a reparat calea ferata in 8 luni de mandat.

   Pai voteaza-i pe aia care conduc de 30 de ani si au distrus-o pas cu pas, prin blocarea investitiilor, mai ales si in anii de crestere economica puternica, de exemplu 2012-2019.

   Sistemul de cale ferata din Romania are nevoie de cateva zeci de miliarde de euro si de 10-15 ani de munca crunta. Asa, ca idee.

 25. Din listele astea de „catindati” cati apartin de Servicii?
  De Securitate adica!

 26. Este f bine ca majoritatea din BN si presedintele partidului apartin unor grupari diferite si vor fi obligati sa ia decizii impreuna. Balanta e bine echilibrata si nu vor fi motive de nemultumire, ca in USR condus de Barna, unde membrii BN erau oamenii lui.