G4Media.ro

Revolut lansează un robot care investește banii clienților

Foto: Revolut

Revolut lansează un robot care investește banii clienților

Revolut a lansat miercuri Robo-Advisor, un instrument conceput pentru a economisi timp pentru clienții care doresc să investească. „Dorim să le oferim clienților noștri posibilitatea de a face ca banii lor să lucreze pentru ei cu ceea ce credem că este o soluție personalizată și lipsită de stres”, a declarat Antoine Le Nel, vicepreședinte pentru creștere al Revolut, într-un comunicat citat de BFM TV.

Potrivit băncii online, Robo-Advisor ar putea fi deosebit de util pentru persoanele care nu au timp să efectueze cercetări aprofundate și să investească în mod activ, precum și pentru cei cu experiență limitată în tranzacționare.

Un portofoliu adaptat la nevoile clienților

În termeni practici, Robo-Advisor oferă clienților un portofoliu diversificat și personalizat, pe baza răspunsurilor acestora la un chestionar. Chestionarul identifică toleranța la risc și obiectivele financiare ale acestora.

Pentru a avea acces la acest nou produs, clienții vor trebui să facă o investiție de cel puțin 100 de euro, potrivit băncii online. Odată ce aceștia au depus banii în portofoliu, robotul îi va investi pe piață, urmând să monitorizeze și să le administreze portofoliul în locul lor.

„Robo-Advisor reechilibrează automat portofoliile clienților în funcție de performanța activelor din portofoliu și efectuează revizuiri periodice pentru a menține toleranța la risc a clienților”, susține Revolut.

După acest depozit inițial, clienții vor putea configura transferuri lunare automate pentru a-și finanța portofoliul. Potrivit Revolut, aceste transferuri recurente îi vor ajuta „să se angajeze să investească în mod regulat, dar și să reducă impactul volatilității prețurilor pe termen scurt”. Clienților li se va percepe un comision lunar de gestionare a portofoliului de 0,75% din investițiile lor pe an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asta e publicitate, nu?