G4Media.ro

Revoltă la o închisoare pentru minori din Milano: 70 de deținuți s-au…

Sursa foto: Google Maps

Revoltă la o închisoare pentru minori din Milano: 70 de deținuți s-au baricadat într-o aripă a penitenciarului / Poliția supraveghează zona pentru a preveni evadările / 21 de ofițeri de penitenciare sunt acuzați într-o anchetă de tortură și violență

Un protest al tinerilor deținuți a început la închisoarea pentru minori Beccaria din Milano, anunță Corriere della Sera.

În jurul orei 15.30, un grup mare de deținuți, aproximativ 70, s-ar fi baricadat într-o aripă a închisorii din Via Calchi Taeggi, amenințând cu acțiuni violente. Deocamdată, nu au fost raportate răniri nici în rândul tinerilor deținuți, nici în rândul ofițerilor de penitenciare.

Mai multe echipaje ale poliției de stat se află la fața locului, păzind colțurile din afara închisorii pentru a împiedica evadarea deținuților.

Nu este exclusă o intervenție a polițiștilor mobili în interiorul închisorii pentru a ține situația sub control.

Revolta s-a aprins de o sancțiune disciplinară aplicată unui tânăr după ce, în ultimele ore, unul dintre deținuți ar fi încercat să stranguleze un ofițer.

Institutul a fost zguduit în ultimele săptămâni de arestările și suspendările a 21 de ofițeri de penitenciare acuzați de tortură și violență împotriva tinerilor deținuți.

La 7 mai, în zilele care au urmat raidului efectuat de procuratură, a avut loc o revoltă în timpul nopții, cu distrugeri de mobilier și tentative de evadare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...