G4Media.ro

Revolta din Franţa a contaminat cartiere din Belgia şi Elveția

Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Revolta din Franţa a contaminat cartiere din Belgia şi Elveția

Protestul violent care a izbucnit în urma uciderii de către poliție a unui tânăr în Nanterre, în suburbia pariziană, a contagiat și Elveția, unde duminică seara au fost semnalate incidente în centrul orașului Lausanne, aaşa cum a relatat mass-media online ’20 minutes’, transmite Agenția ANSA, citată de Rador.

În cartierul Flon, au avut loc jafuri şi episoade de violenţă urbană.

Un magazin Fnac și altul de încălțăminte au fost avariate și jefuite, iar aproximativ 200 de persoane s-au confruntat apoi cu poliția care a sosit îmbrăcată în echipament anti- revoltă.

Noi proteste și noi arestări şi în Belgia, în urma violențelor izbucnite în suburbiile franceze după moartea tânărului Nahel, în vârstă de 17 ani, ucis la Nanterre de un polițist.

Potrivit celor raportate de agenția de presă belgiană, poliția din cartierul central Ixelles a arestat în total 35 de persoane, dintre care 31 minori, care – după ce s-au organizat pe rețelele de socializare – sâmbătă seara târziu s-au adunat în piața Louise, în fața Palatului de Justiţie, cu tentativa de a ”tulbura ordinea publică”.

Arestările, cu caracter administrativ, au fost dispuse pentru a permite agenților să-i identifice pe tineri. Ulterior, după ce au fost informaţi părinții, minorii au fost eliberați.

În noaptea dintre joi și vineri, tensiunile s-au extins pentru prima dată din Franța până în Belgia, unde au izbucnit proteste în zona de sud a centrului orașului Bruxelles, nu departe de Gare du Midi. O mobilizare puternică a poliției federale a dus la 94 de arestări, majoritatea fiind minori.

Sursa: Agenția ANSA/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Derbedei!