G4Media.ro

Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de SpaceX la…

sursa foto: Facebook. NASA

Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de SpaceX la bordul ISS, amânată pentru marți

Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de compania SpaceX la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), alcătuit din patru astronauţi, va avea loc în cele din urmă în zorii zilei de marţi, a anunţat duminică NASA, din cauza „vânturilor violente din proximitatea zonei de amerizare”, relateză Agerpres, conform AFP.

Astronauţii care au participat la misiunea Crew 2 a companiei SpaceX vor părăsi ISS luni şi vor ateriza marţi în largul coastelor statului american Florida. Amerizarea este programată pentru 9 noiembrie la ora 03:33 GMT, a precizat NASA pe contul său de Twitter.

Echipajul misiunii Crew-2, alcătuit din francezul Thomas Pesquet, japonezul Akihiko Hoshide şi americanii Shane Kimbrough şi Megan McArthur, va reveni pe Terra înainte de sosirea la bordul ISS a celor patru astronauţi care participă la misiunea Crew-3 şi a căror lansare a fost amânată de mai multe ori, în special din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Astronautul francez Thomas Pesquet, în vârstă de 43 de ani, va termina astfel cea de-a doua misiune a lui pe orbită, „Alpha”. El a sosit la bordul ISS alături de colegii lui din echipajul Crew-2 în data de 24 aprilie.

La finalul misiunii lui precedente, „Proxima”, desfăşurată în perioada 2016-2017, Thomas Pesquet a aterizat în stepele din Kazahstan. Amerizarea de marţi va reprezenta astfel o premieră pentru el.

Sursa foto: Facebook/NASA

Sursa Foto: (c) ESA/NASA–T. Pesquet / www.nasa.gov

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O zi in pkus la diurna de imbarcare.
    O zi de rada, un ban gramada!

  2. Ii lasa acolo.