G4Media.ro

Reuters: Partidul italian centrist Azione va încheia o alianță cu Partidul Democrat…

Sursa foto: Facebook / Azione

Reuters: Partidul italian centrist Azione va încheia o alianță cu Partidul Democrat pentru alegerile naționale de luna viitoare

Partidul italian centrist Azione va încheia o alianță cu Partidul Democrat pentru alegerile naționale de luna viitoare, a declarat marți o sursă a partidului Azione pentru Reuters, într-o mișcare care se consideră că va spori șansele centrului-stânga în cadrul scrutinului.

Legea electorală din Italia favorizează partidele care formează alianțe largi. Scrutinul este stabilit pentru 25 septembrie, iar sondajele arată că o alianță conservatoare este pe cale să câștige.

„Afacere încheiată”, a declarat sursa partidului Azione, după o întâlnire între liderul său, Carlo Calenda, și șeful PD, Enrico Letta.

Azione este un partid mic, cu un scor de doar 5-7% în sondaje, dar doi membri importanți ai partidului Forza Italia a lui Silvio Berlusconi au dezertat săptămâna trecută, spunând că blocul conservator italian a devenit prea extremist.

Forza Italia face parte dintr-o alianță cu Liga și cu partidul de extremă-dreapta Frații Italiei, care se pare că se îndreaptă spre o victorie electorală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...