G4Media.ro

Reuters: Coreea de Sud a permis Poloniei să furnizeze Ucrainei obuziere Krab

Sursa foto: Wikimedia Commons - Kancelaria Sejmu / Rafał Zambrzycki

Reuters: Coreea de Sud a permis Poloniei să furnizeze Ucrainei obuziere Krab

Guvernul sud-coreean a aprobat licențele de export pentru ca Polonia să poată furniza obuziere Krab Ucrainei, potrivit unui oficial al Ministerului Apărării, citat de Reuters, preluată de BBC.

Aceasta este prima confirmare a faptului că Seulul a aprobat oficial furnizarea de arme cu componente sud-coreene către Ucraina, și nu doar a închis ochii la ele, subliniază agenția. Anterior, oficialii sud-coreeni au refuzat să comenteze în vreun fel acest subiect.

Într-un interviu acordat agenției Reuters, directorul unuia dintre departamentele Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare (DAPA) din Coreea de Sud, Kim Hyun-chul, a confirmat eliberarea licențelor de export, dar a subliniat că guvernul nu transferă direct arme către Ucraina.

Faptul că Polonia a predat Ucrainei 18 obuziere Krab a devenit cunoscut încă din luna mai. În plus, în vară, radioul polonez a relatat că Polonia și Ucraina au semnat un contract pentru furnizarea a peste 50 de obuziere în valoare de aproximativ 650 de milioane de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. tre sa te numesti Elvetia ca sa te opui furnizarii de arme Ucrainei. Coreenii probabil sunt sanatosi la cap si au numai de castigat din promovarea armelor lor intr-un camp de lupta real, nu prin poligoane.

    • Cred că ajută să ai cel mai terifiant regim politic la graniță (cu al doilea cel mai terifiant peste mare). Elveția nu mai poate de bine…