G4Media.ro

Rețeta portugheză împotriva inflației: ajutor pentru familii

Sursa foto: Pexels

Rețeta portugheză împotriva inflației: ajutor pentru familii

Cea mai mare inflație din ultimii treizeci de ani obligă multe țări europene să-şi deschidă baierele pungii, iar guvernul portughezului António Costa nu face excepție, transmite Euronews, citat de Rador.

Măsurile de susținere a familiilor, anunțate luni, erau așteptate de mult, însă premierul António Costa nu a dezvăluit cât de mult vor afecta visteria statului.

”Datorită unui management bugetar responsabil putem adopta în siguranță aceste noi măsuri care doar anul acesta vor însemna un cost suplimentar de 2,4 miliarde de euro exclusiv pentru familii. Este esențial că putem combina măsuri care pe termen scurt ajută familiile să-și mențină puterea de cumpărare, dar care nu alimentă spirala inflaționistă în care prețurile cresc şi azi şi mâine și în final, ajumgem să pierdem tot ceea ce am dat”.

Măsurile prevăd 125 de euro pentru fiecare cetățean cu un venit mai mic de 2.700 de euro pe lună, plus 50 de euro pentru fiecare copil aflat în întreținere, în timp ce pensionarii vor primi o plată suplimentară de 50% din pensie.

Guvernul a anunțat și reducerea impozitelor pe energie electrică de la 13% la 6%, măsură care trebuie aprobată de parlament.

Pe lângă măsurile în favoarea gospodăriilor, este prevăzut și un pachet de sprijin pentru afaceri. (Traducerea Cătălina Păunel)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. PSD beleste ochii si ia notite. La aia care muncesc, consuma energie, platesc taxe, impozite si tin tara in spinare, sa le dam niste firimituri gen 3-5% din salariu. La pensionarii care voteaza tot timpul cu socialistii, sa le dam 50%. Ura!!!!! Traiasca socialismul.