G4Media.ro

Respectul pentru autoritate se învață în familie și la școală, spune premierul…

Gabriel Attal / Foto: Facebook.com

Respectul pentru autoritate se învață în familie și la școală, spune premierul Franței, care anunță muncă „de tip educativ” în folosul comunității pentru tinerii delincvenți

Întoarcerea la respectul față de autoritate este una din prioritățile din mandatul său de prim-ministru, spune Gabriel Attal, fost ministru al Educației din Franța, în discursul său de politică generală din Parlament, de luna aceasta. Respectul pentru autoritate se învață în familie și la școală, potrivit lui Attal, care anunță muncă „de tip educativ” în folosul comunității pentru tinerii delincvenți. „Să ne întoarcem la un principiu simplu – dacă spargi, repari, dacă murdărești, cureți”, consideră șeful guvernului din Republică, scrie Edupedu.ro.

Declarațiile sale vin în contextul în care anul trecut au avut loc violențe în stradă la care au participat și tineri și după cazul din 2020 al profesorului Samuel Paty ucis după ce a arătat caricaturi ale profetului Mahomed la școală, situație în care dă de înțeles că a observat cât de greu le-a fost acordată, abia de câteva luni, în 2023, pedeapsa cu închisoare pentru tinerii care au complotat.

„Realizarea rearmării civice se află în centrul priorităților guvernului meu. Trebuie să ne asigurăm că autoritatea este respectată peste tot: în clasă, în familie, pe stradă. Așa cum am spus, acest respect se învață la școală. Acest respect pentru autoritate implică și familiile. Violențele din iulie anul trecut au avut un efect profund asupra țării noastre. Printre revoltători se aflau tineri, uneori foarte tineri, care păreau să fi rupt deja legăturile cu societatea noastră. Care nu-și mai respectă părinții sau pentru care violența pare a fi doar o altă modalitate de a scăpa de plictiseală.

Nu mă voi resemna niciodată cu faptul că preferăm să așteptăm înainte de a da o sentință grea, când în multe cazuri ar fi trebuit să acționăm foarte devreme. Avem nevoie de sancțiuni adecvate pentru minorii sub 16 ani. În prezent, nu este posibil să li se aplice pedepse de muncă în folosul comunității. Vă anunț că vom crea munca de tip educativ în folosul comunității, care va fi un echivalent pentru ei și se va da mai ușor decât pedepsele cu munca în folosul comunității”, a spus prim-ministrul Franței.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. În primul rând, respectul de merită! Sau nu.