G4Media.ro

Republicanii din Congresul SUA sugerează că legea privind ajutorul pentru Ucraina va…

Sursa foto: nbcnews.com/ captura

Republicanii din Congresul SUA sugerează că legea privind ajutorul pentru Ucraina va fi supusă la vot după 9 aprilie

Doi membri ai Partidului Republican au declarat că președintele Congresului SUA, Mike Johnson, intenționează să supună la vot, după 9 aprilie, proiectul de lege privind ajutorul american pentru Ucraina, transmite BBC.

Președintele Comisiei de informații a Congresului SUA, Mike Turner, a declarat într-un interviu acordat CBS că Johnson și-a exprimat în mod repetat sprijinul pentru Ucraina, inclusiv în conversațiile cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

El și-a exprimat speranța că Congresul va adopta o lege care să ofere Ucrainei un nou pachet de ajutor imediat după revenirea din vacanța de Paște. „Președintele Parlamentului a fost foarte clar că, atunci când ne vom întoarce, aceasta va fi următoarea noastră prioritate pe ordinea de zi”, a declarat Turner.

Un alt republican, Mike Lawler, din New York, a declarat pentru CNN că Johnson l-a asigurat că legea va fi examinată în curând. „Am vorbit direct cu el”, a spus membrul Congresului. „Nu voi intra în detaliile acestei conversații, dar sunt încrezător că [Johnson] va aduce legea în fața Parlamentului și vom putea vota.”

Congresul american se întoarce din vacanța de Paște pe 9 aprilie și va rămâne în sesiune până pe 22 aprilie, când este programat să intre din nou într-o vacanță de o săptămână. Potrivit lui Turner, legea privind ajutorul pentru Ucraina ar trebui să fie votată înainte de 22 aprilie.

În același timp, după cum scrie presa americană, nu este clar deocamdată sub ce formă ar putea Congresul să aprobe asistența pentru Ucraina.

Anterior, unii republicani au asociat alocarea de noi fonduri pentru Kiev cu întărirea securității frontierelor sudice și înăsprirea luptei împotriva imigrației ilegale. Acum, o parte a Partidului Republican propune să finanțeze ajutorul acordat Ucrainei prin reducerea altor cheltuieli bugetare. Fostul șef al Casei Albe, Donald Trump, care candidează din nou la președinție, a declarat, de asemenea, că ar trebui să se aloce bani Ucrainei sub formă de împrumuturi.

În plus, potrivit presei, cea mai radicală aripă trumpistă a Partidului Republican (în special Marjorie Taylor Greene) amenință că îl va demite pe Johnson dacă va supune la vot proiectul de lege privind ajutorul pentru Ucraina. În acest caz, el poate fi salvat de membrii Partidului Democrat, unde o mare majoritate este în favoarea unui sprijin reînnoit pentru Kiev.

Un proiect de lege pentru susținerea Ucrainei, Israelului și Taiwanului în valoare totală de 95 de miliarde de dolari (din care aproximativ 60 de miliarde de dolari sunt destinate Kievului) a fost deja aprobat de Senat, dar este încă blocat în Camera Reprezentanților din cauza poziției susținătorilor fostului președinte Donald Trump și a președintelui Mike Johnson, numit de aceștia.

Oficialii ucraineni și occidentali recunosc că întârzierea ajutorului militar american afectează deja poziția Ucrainei pe câmpul de luptă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Americanii se joacă cu siguranța lor…