G4Media.ro

Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin produs de compania…

Sursa foto: Ambassador Deng Xijun / Twitter

Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin produs de compania Sinovac din China

Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat, vineri, că va achiziționa 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, precizând că a fost singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS),

„Astfel, în urma analizei ofertei, membrii Comitetului au decis contractarea directă a 400.000 doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC, după stabilirea tuturor condițiilor de contractare”, precizează un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vaccinul produs de Sinovac este aprobat în 17 țări, inclusiv în Ucraina. Vaccinul se administrează intramuscular, în 2 doze, la un interval de 28 de zile.

„Vaccinul este unul sigur și eficient. Acesta se păstrează la temperatura de 2-8 grade Celsius”, precizează Ministerul Sănătății din Republica Moldova.

CAPCS a lansat două proceduri de achiziție: negociere fără publicare prealabilă a anunțului de participare și licitație deschisă, în cadrul cărora nu a fost depusă nicio ofertă. Invitații au fost transmise producătorilor de vaccin împotriva COVID-19: Pfizer Inc, Moderna Inc, Johnson & Johnson Inc, AstraZeneca PLC, Sinopharm Group Co. Ltd, Russian Direct Investment Fund, Serum Institute of India, AstraZeneca/SK Bioscience Co.Ltd, Sinovac Biotech Ltd. și CanSino Biologics Inc.

Sursa foto: Ambassador Deng Xijun / Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. haolo, moldovenii cumpara? din ce bani? cu banii cui? japitzelor

  2. vhiar nu gasim jumate de milion de doze sa trimitem in RM?