G4Media.ro

Republica Moldova se confruntă marți cu un deficit de energie electrică de…

Foto: Transelectrica

Republica Moldova se confruntă marți cu un deficit de energie electrică de circa 4.000 de MWh, adică o treime din consum / Chișinăul a semnat contracte de livrare a energiei cu trei companii din România

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a anunțat că Energocom a semnat pentru luna noiembrie contracte de livrare a energiei electrice cu trei companii din România, relatează Radio Chișinău, care îl citează pe vicepremierul Spînu.

Astfel, Republica Moldova va avea pentru ziua de astăzi un deficit necontractat de energie electrică de circa patru mii de MWh, adică aproximativ o treime din consum, amintește sursa citată.

Gazprom a confirmat pentru luna noiembrie doar 5,7 milioane de metru cubi de gaze pe zi pentru Republica Moldova, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului.

Acest volum va fi repartizat – 3,4 milioane  metri cubi pe zi pentru malul drept și 2,3 milioane pe zi pentru malul stâng. Transnistria va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie, a precizat vicepremierul.

Energocom a achiziționat luni de pe piață alte 27 milioane  metri cubi de gaz. Spînu a mai anunțat că, în total, rezerva strategică de gaz este de aproximativ de 127 de milioane de metri cubi de gaze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...