G4Media.ro

Republica Moldova: Percheziții ale Procuraturii Anticorupție la reprezentanții Partidului Șor din Găgăuzia

Sursa foto: OSCE

Republica Moldova: Percheziții ale Procuraturii Anticorupție la reprezentanții Partidului Șor din Găgăuzia

Procuratura Anticorupție din Republica Moldova a efectuat sâmbătă dimineața percheziții care au vizat reprezentanții Partidului „ȘOR” din Găgăuzia, în dosarul coruperii alegătorilor. Potrivit serviciului de presă al Parchetului, procurorii au descins în 10 locații, de unde au ridicat mai multe probe relevante cauzei penale, scrie newsmaker.md.

„Au fost efectuate peste 10 percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”, pe teritoriul UTA Găgăuzia, la domiciliile și automobilele persoanelor implicate alegerile la funcția de Bașcan, din partea PP „Șor”. În rezultatul perchezițiilor, de la figuranți s-au ridicat mijloace bănești, liste cu persoane și automobile, telefoanele mobile etc. care urmează a fi examinate în cadrul cauzei penale”, au declarat reprezentanții procuraturii.

Partidul „ȘOR” a anunțat în dimineața zilei de 13 mai că autoritățile au descins cu percheziții la conducerea staff-ului și activiști ai formațiunii. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi a confirmat informațilile.

„Au loc acțiuni de urmărire penală pe dosarul de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unui concurent electoral, pe care le desfășurăm împreună cu Inspectoratul Național de Investigații, sub conducerea procurorilor anticorupție. Mai multe detalii vor fi comunicate după finalizarea acțiunii”, a declarat reprezentanta CNA.

Poliția din Moldova a făcut recent publice imagini video și audio din timpul perchezițiilor desfășurate pe 7 mai în cadrul dosarului privind coruperea alegătorilor din Găgăuzia de către de către reprezentanții Partidului „ȘOR”. Potrivit oamenilor legii, începând cu luna martie, concurentul electoral vizat în prezenta cauză, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună știință mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. Pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura partidului ȘOR, fiecare activist era remunerat cu 15.000 lei moldovenești. Formațiunea politică a negat veridicatea probelor video și audio prezentate de poliție, catalogându-le drept „trucate”.

În data de 30 aprilie, în Găgăuzia a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcția de bașcan. În turul doi au intrat candidatul Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, şi candidatul independent susținut de Partidul Socialiștilor (PSRM), Grigorii Uzun. Al doilea tur al alegerilor din Găgăuzia va avea loc pe 14 mai.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...